Buna ziua, am participat la un concurs de referent clasa III, grad profesional superior si l-am promovat. Data angajarii va fi 1 martie. Eu am discutat despre salariul de incadrare, dar inca nu mi-au dat un rapsuns clar. Ati putea sa imi spune-ti cum se calculeaza brutul unui functionar. Eu am lucrat in contabilitate dar niciodata pe resurse umane. Va multumesc
Sunt in concediu creștere copil. In 09.09.2016 fetita împlinește 2 ani. In concediu am intrat din somaj. As vrea sa va intreb trebuie sa mai fac ceva acte pentru a reintra in somaj. Si inca ceva daca tatăl renunta la luna lui de concediu trebuie sa anunt undeva? Va mulțumesc
Buna ziua, sunt in concediu prenatal cu data de 01.08.2014. Am nascut in 09.09.2014. As vrea sa stiu cu ce data pot sa imi fac dosarul pentru concediu crestere copil si ce acte trebuie sa cuprinda avind invedere urmatoarele:
- pina la 07.03.2014 am fost in concediucrestere crestere copil
- pe urma am fost in preaviz pina in 08.04.2014
- de atunci si pina in 01.08.2014 am fost in somaj.
Va multumesc!
buna ziua,
Am discutat cu lichidatorul firmei, si mi-a spus ca in momentul desfacerii contractului de munca de munca pot beneficia de 20cde zile de preaviz, asa cum scrie in contractul colectiv de munca. Problema e ca dinsii nu au fonduri pentru plata contributiilor la stat pentru zilele de preaviz. cu ce articol din codul muncii pot sa imi desfaca contractul de munca pentru a abeneficia de somaj dar sa nu mai beneficiez de zilele de preaviz? am inteles ca s-ar putea desface contractul de munca prin reorganizare judiciara? si atunci care e acel articol.
va multumesc
va multumesc oentru raspuns. as mai avea o nelamurire: cum e mai bine sa procedez sa stau in perioada asta in somaj sau daca doctorul considera sa imi dea concediu medical? care situatie ma avantajeaza mai mult in calculul indemnizatiei pentru crestere copil?
buna ziua, sunt in concediu crestere copil pina in aprilie 2014,am aflat ca sunt insarcinata dar firma la care am contract e in insolventa. Poate reprezenta asta pentru mine o problema pe viitor, adica din aprilie si pina in august, cind voi naste mi se va plati concediul medical si prenatal? voi obtine pe urma indemnizatia pentru cresterea copilului? va multumesc.