avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate alexSm1

Activitate alexSm1

Buna ziua!Detin un magazin cu vanzare la distanta si ma interseaza daca, in cazul unei reclamatii sunt nevoit sa pun la dispozitia clientului sau a celor de la opc , ca de exemplu, conversatiile agentilor de vanzarri cu clientul ?

Multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu daca este in regula ca un produs electric pe care l-am cumparat, si are 2 ani garantie sa aiba si durata medie de utilizare tot 2 ani ? Ma gandesc ca durata medie de viata ar trebui sa fie putin mai mare....Este vorba de un storcator de fructe. Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Penalizare din bonus
Acordarea bonusului este prevazuta in CIM. Sistemul de bonusare este detaliat pe o anexa pe care fiecare angajat o primeste cand se angajeaza.
Buna seara,

Lucrez la o companie multinationala de vanzari in cadrul Departamentului de Relatii Clienti. Incepand cu luna trecuta Deputy Manager a impus un survey care va fi efectuat pe un anumit numar de clienti , pentru a obtine un feedback din partea acestora privind satisfactia acestora fata de solutiile oferite de noi(agentii Customer Care) si satisfactia acestora fata de tot departamentul CCD. A fost impus un anumit target , de 87%, iar daca acesta nu este atins se aplica anumite penalizari din bonusul lunar primit pe langa salariu. In aceasta luna din pacate eficienta a fost de doar 82% si tot departamentul a primit penalizare 5% din bonus. Vreau sa mentionez ca nu am primit niciun act aditional sau alt document legal in care sa ne fie comunicat oficial implementarea acestui obiectiv. As dori sa stiu ce pot face legal in cazul de fata, pentru ca prin discutii amiabile din pacate nu am putut ajunge la o intelegere si penalizarea a fost aprobata pentru intregul departament. Multumesc mult de ajutor!
Răspuns la discuția Plata salariu
Multumesc inca o data !

O seara buna,
Răspuns la discuția Plata salariu
Bun..si in cazul in care acel act aditional nu va fi emis, dar plata salariului va fi efectuata conform dorintelor companiei, ce ramane de facut ? Este specificat in Codul Muncii acest lucru ? Daca da, va rog sa ma ajutati cu un articol/lege pentru a stii clar cu ce argumente solide si sustine ma pot prezenta..

Multumesc pentru raspunsul anterior.
Discuție Plata salariu
Buna seara,

In contractul individual de munca este precizat faptul ca salariu se vireaza in cont pe data de 10 a fiecarei luni. As dori sa va intreb daca se poate modifica data de virament a salariului fara niciun fel de anexa la contractul de munca sau alt document care sa justifice aceasta modificare?!
Răspuns la discuția Alocatie copil
Multumesc pentru raspunsul prompt :). Am discutat cu fiica mea si mi-a comunicat ca a fost la ANPIS , si functionarii de acolo, i-au spus ca pentru suma restanta trebuie sa depuna o alta cerere, care va fi aprobata in maxim 2 luni. Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca pentru suma restanta dar si pentru suma lunara, este emis acelasi numar de mandat, ceea ce inseamna ca ar trebui sa primeasca intreaga suma o data. Functionarul i-a comunicat sa astepte pana la sfarsitul acestei luni, pentru virarea sumei de 42 lei, urmand ca luna viitoare in data de 07 sa depuna o alta cerere pentru suma restanta.

P.S. In momentul introducerii datelor in sistem, s-a adaugat eronat numele fetei mele,dar CNP-ul coincide. Este posibil sa refuze cei de la Posta Romana acordarea sumei , daca numele este notat eronat pe mandat ?

Multumesc inca o data,
Discuție Alocatie copil
Buna ziua! Am o mica intrebare....In cazul in care copilul meu a depus cererea pentru alocatie dupa implinirea varstei de 18 ani, dar din pacate nu a primit alocatia dupa 2 luni trecute de la depunerea respectivei cereri, ce demersuri sunt necesare pentru a obtine acest drept ?

Multumesc anticipat,