avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua! Am o mica intrebare....In cazul in care copilul meu a depus cererea pentru alocatie dupa implinirea varstei de 18 ani, dar din pacate nu a primit alocatia dupa 2 luni trecute de la depunerea respectivei cereri, ce demersuri sunt necesare pentru a obtine acest drept ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 21 Ianuarie 2014
Luati legatura (prin telefon sau e-mail) cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sa va lamureasca ce s-a intamplat cu cererea dvs.
Depuneti o sesizare la Agentia pentru plati si inspectie sociala judeteana sau la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) - Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspunsul prompt :). Am discutat cu fiica mea si mi-a comunicat ca a fost la ANPIS , si functionarii de acolo, i-au spus ca pentru suma restanta trebuie sa depuna o alta cerere, care va fi aprobata in maxim 2 luni. Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca pentru suma restanta dar si pentru suma lunara, este emis acelasi numar de mandat, ceea ce inseamna ca ar trebui sa primeasca intreaga suma o data. Functionarul i-a comunicat sa astepte pana la sfarsitul acestei luni, pentru virarea sumei de 42 lei, urmand ca luna viitoare in data de 07 sa depuna o alta cerere pentru suma restanta.

P.S. In momentul introducerii datelor in sistem, s-a adaugat eronat numele fetei mele,dar CNP-ul coincide. Este posibil sa refuze cei de la Posta Romana acordarea sumei , daca numele este notat eronat pe mandat ?

Multumesc inca o data,
Exista si aceasta posibilitate : Posta sa refuza plata mandatului intrucat numele este trecut gresit.
Dar avand in vedere ca, CNP este corect si fiecarei persoane i se atribuie un singur CNP , ar trebui sa nu existe un astfel de impediment la plata alocatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copii ramonateamo ramonateamo buna. imi puteti spune unde pot suna sa intreb de ce nu mia venit alocatia de stat pe luna februarie? (vezi toată discuția)
Alocatia de stat handsu handsu O persoana stabilita in strainatate doreste sa primesca alocatia de stat pentru copilul sau in tara in care s-a stabilit ,fapt pentru care trebuie sa renunte ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil razvancococi razvancococi Buna ziua, am si eu o intrebare legata de plata alocatiei copiilor. Acum doi ani sotia a facut un dosar de handicap pentru copilul cel mic fiind suferind de o ... (vezi toată discuția)