avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate lolevlad

Activitate lolevlad

In prezent sunt in CCC
Hotelul are datoria legala sa instiinteze clientul final cand anuleaza rezervarea, in baza neefectuarii platii de catre tour-operator? Multumesc!
Buna ziua,
"c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu. "

- in conditiile in care ma aflam la momentul respectiv in plata stimulentului de insertie, nu ma incadrez cumva la litera a?

Va multumesc!
Buna seara,
Am revenit la servici inaintea implinirii varstei de 11 luni a copilului si am depus dosar (cu noua lege) de prelungire a CIC pana la 2 ani. Deci 8 luni de zile am fost activa in campul muncii.
Legea spune "Părinţii care obţin venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap) se pot bucura de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea vârstei de trei ani".
Acele "minimum 60 zile" nu se pot deduce din urma?
Buna seara. Ce demers putem face in situatia in care agentia de turism nu respecta contractul? Situatia in care ne aflam este ca am cumparat un pachet de servicii in ianuarie si inainte cu 3 saptamani de inceperea sejurului suntem instiintati ca tour-operatorul nu a platit la hotel, fapt pentru care hotelul a anulat rezervarile.

Va multumesc.
Buna ziua,

In urma cu 2 ani am cumparat un imobil pentru care pana in prezent, in necunostiinta de cauza ca trebuie sa declar personal la finante, nu am platit impozit. Functionara de la finante sustine ca trebuia sa depun declaratia fiscala la cumpararea imobilului si ca va trebui sa platesc din urma, inclusiv penalitati.

Intrebarea mea este daca obligativitatea specificata in articolul 254 trebuie adusa la cunostinta cumparatorului de un organ competent si daca da, in ce maniera?
"Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii."

Va multumesc.
Buna ziua,
ma interesaeaza cum se acorda stimulentul de insertie in cazul reluarii serviciului de catre mama inainte cu 1 luna de implinirea varstei de 1 an a copilului, tatal renuntand la dreptul la indemnizatie pentru acea luna. Stimulentul de insertie se va acorda in acest caz si pentru perioada ramasa pana la implinirea varstei de 1 an a copilului?