avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Demers legal in situatia in care agentia de turism nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Demers legal in situatia in care agentia de turism nu onoreaza contractul

Buna seara. Ce demers putem face in situatia in care agentia de turism nu respecta contractul? Situatia in care ne aflam este ca am cumparat un pachet de servicii in ianuarie si inainte cu 3 saptamani de inceperea sejurului suntem instiintati ca tour-operatorul nu a platit la hotel, fapt pentru care hotelul a anulat rezervarile.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lolevlad , utilizator 12:47, 4 August 2016
Buna seara,
Fie va prezentati la Tour Operator si va face alta programare, fie va da banii inapoi, fie, daca sunt caposi, ii actionati in instanta.
susținând relatarea Av. Gabriel Klein Kiritescu, mai puteți sesiza și A.N.P.C., aici:[ link extern ] /
care in termen de max. 45 de zile sunt obligati sa va emita un raspuns, conform ORDONANŢEI nr.27 din 30 ianuarie 2002 - privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor .
Corect dar cu raspunsul de la ANPC nu iti recuperezi banii
Răspunsul de la ANPC ar putea fi în favoarea părții vătămate - in instanta, dar și la prevenirea altor situații de acest gen generate de entitatea comercială.
cu respect,
Hotelul are datoria legala sa instiinteze clientul final cand anuleaza rezervarea, in baza neefectuarii platii de catre tour-operator? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de la agenția de turism? OanaMaria D OanaMaria D Buna ziua, situatia noastra este in felul urmator: in luna ianuarie am achiziționat un pachet de călătorie in valoare de 2200e pentru luna septembrie pentru ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanță refuzate de agenția de turism. ce pot face legal? florinm. florinm. Bun gasit tuturor. M-am gandit sa expun aici problema mea, intrucat voucherele de vacanta sunt reglementate, din cate stiu, si de legea salarizarii in ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite agentiei de turism fara a beneficia de serviciile contractate enesabin enesabin Rezumat situatie: - cumparat sejur (cazare+demipensiune+transport); - agentia de turism a intocmit 2 contracte(unul pentru cazare/demipensiune, altul pentru ... (vezi toată discuția)