avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate Aniram1985

Activitate Aniram1985

Buna ziua!

Prestez activitatea de videochat pe un site american. Sunt platita printr-un card Payoneer emis de o banca din Belize.
Ca persoana fizica, am inteles ca ar trebui sa completez declaratia 201 de la Fisc pentru a plati cei 16% impozitul pe venit si 5,5% pentru Sanatate.
Nu as vrea sa arunc banii intr-o gaura neagra a fiscului, de aceea intreb daca exista vreo cadru legal de plata pentru aceasta activitate? Mai concret, nu exista un contract de munca intre mine si acest site, deci pe ce baza platesc, ce documente atasez?

Multumesc anticipat,
Aniram
Buna seara! Poate ma poate ajuta cineva.
Am castigat un proces cu politia rutiera. Nu au facut contestatie. Stupoare insa, amenda imi apare la taxe si impozite. Am fost la ei cu hotararea judecatoreasca dar mi-au spus ca trebuie sa merg la judecatorie, iar acolo sa imi puna stampila cum ca a devenit definitiva.
Stie careva care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Multumesc
Am inchiriat o garsoniera la parterul unui bloc, pentru a desfasura activitate de birou specifica unei agentii de turism. In afara de licenta propriu-zisa, toata actele de la registrul comertului au fost eliberate. Presedintele blocului mi-a spus ca avand in vedere ca voi desfasura astfel de activitate si prin urmare va fi un "spatiu lucrativ", "regula" este ca la intretinre sa treaca 5 persoane. Exista vreo lege in sensul asta?
Buna ziua!Sunt directorul unui magazin al unei multinationale si am fost anuntata ca in iulie se va inchide punctul de lucru. Mi s-a propus fie sa fiu retrogradata pe o pozitie inferioara fie sa plec. Spuneti-mi va rog, angajatorul are dreptul sa faca asta, sau este obligat sa imi ofere un loc de munca pe aceeasi pozitie? Mentionez ca am vechime in companie din 2008 iar pe acest post din 2010. Contractul este semnat pe perioada nedeterminata! Ce pot face? Multumesc