buna ziua, mama mea este nascuta in 17/11/1957, are o vechime in munca de 25 ani 7 luni si 13 zile in tara si 7 ani cu contract in italia. la ce varsta se poate pensiona? din cei 25 ani 17 ani sunt in gr 2!
buna ziua, as vrea sa stiu daca pot sa-mi recuperez banii pe taxa auto 2012 daca nu am contract de vanzare cumparare masina fiind pe numele meu in tara de origine din anul 2005. la inmatriculare in tara prezentand certificatul de inmatriculare. va multumesc!
buna ziua, poate cineva sa-mi spuna la ce punct din anexa 2 al ordinului 50/1990 se incadreaza frigotehnistii industriali (se lucra cu amoniac si in zgomot puternic produs de compresoare) va multumesc anticipat.
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri. mama mea a depus dosarul de pensie in luna octombrie anul trecut. in luna ianuarie 2014 a primit decizia negativa de la C. de pensii pe motiv ca nu indeplineste conditiile de vechime si varsta (are 57 de ani). la calculul pensiei nu i-a fost recunoscuta grupa a 2-a (a fost mecanic frogotehnist, a lucrat in mediu toxic-amoniac si zgomot puternic-de la compresoare) pt care a depus adeverinta emisa de la firma lichidatoare a fostei intreprinderi, de altfel grupa 2 este trecuta si in cartea de munca. in decizie se mentioneaza ca adeverinta nr..... emisa de .... nu este valabila deoarece nu are nominalizare pt gr. 2. am cerut alta adeverinta de lalichidator dar mi s-a zis ca nu stiu ce sa treaca in ea pentru ca toata arhiva fostei intreprinderi este distrusa. ce putem face pentru ca, C.de pensii sa recunoasca grupa daca firma a intrat in insolventa inainte de anii 2000 si mai mult arhiva a fost distrusa(in urma unor inundatii)?
Buna ziua, as vrea sa-mi recuperez banii platiti pentru taxa de prima înmatricluare a masinii personale (inmatricluata initial in Spania) in Romania.
În februarie 2013 mi-am inmatricluat masina in tara platind suma de 5800 ron.
la inceputul lunii ianuarie 2014 am decis sa incerc sa-mi recuperez banii, printr-o cerere de restituire adresata catre ANAF.
În termen de 10 zile am primit raspuns de la ANAF prin care mi se spune ca:
„Actele normative in vigoare oug 9/2013 nu cuprind prevederi referitoare la restituirea integrala a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Aceasta adresa nu este act administrativ fiscal, in sensul art 41 din CPF sau act administrativ de autoritate, in sensul art. 1 din Legea nr. 554/2004 și nu este opozabilă terților.”
Întrebarile mele sunt: ce trebuie sa fac in continuare? pot merge in instanta cu acest raspuns raspuns de la cei de la anaf?#-o
Va multumesc anticipat pt ajutor!