Buna ziua, as vrea sa-mi recuperez banii platiti pentru taxa de prima înmatricluare a masinii personale (inmatricluata initial in Spania) in Romania.
În februarie 2013 mi-am inmatricluat masina in tara platind suma de 5800 ron.
la inceputul lunii ianuarie 2014 am decis sa incerc sa-mi recuperez banii, printr-o cerere de restituire adresata catre ANAF.
În termen de 10 zile am primit raspuns de la ANAF prin care mi se spune ca:
„Actele normative in vigoare oug 9/2013 nu cuprind prevederi referitoare la restituirea integrala a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Aceasta adresa nu este act administrativ fiscal, in sensul art 41 din CPF sau act administrativ de autoritate, in sensul art. 1 din Legea nr. 554/2004 și nu este opozabilă terților.”
Întrebarile mele sunt: ce trebuie sa fac in continuare? pot merge in instanta cu acest raspuns raspuns de la cei de la anaf?#-o
Va multumesc anticipat pt ajutor!
va multumesc, stiu ca merita dar nu stiu daca pot actiona in instanta sau trebuie sa mai fac o adresa catre anaf
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Timbrul de mediu
madanina29
Va rog sa imi spuneti daca as putea sa recuperez timbrul de mediu prin instanta de judecata intrucat am depus la ANAF o cerere si mi s-a raspuns ca nu pot ... (vezi toată discuția)