La recalcularea pensiei nu mi s-au luat in calcul si perioadele lucrate dupa pensionarea de varsta desi au foat platite toate contributiile legale.
Aceste perioade sunt trecute si in cartea de munca si pentru una am depus dovada de la angajator si toate au fost luate in calcul pana acum.
Este legala aceasta omisiune.
Buna ziua,
Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari bloc 117C, sc.B si va solicitam pe aceasta cale sa ne spuneti daca:
"Asociațiile de proprietari pot decide să renunțe la instalarea repartitoarele de căldură, prin invocarea nerentabilității și a ineficienței în economia de energie".
Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Energiei, care transpune, de fapt, o directivă europeană, contorizarea individuală pentru energia termică de la bloc nu mai este obligatorie.
Scandalul iscat de impunerea obligativității instalării repartitoarelor de căldură până la 31 decembrie 2022 ar fi pe cale să se stingă. Ministerul Energiei a fost nevoit să transpună în legislația românească o directivă a UE privind eficiența energetică.
Astfel, potrivit proiectului de lege, contorizarea individuală în apartamente nu mai este obligatorie.
Cea mai proastă idee este de a instala repartitoare de căldură individuale atata timp cât este un repartitor general in subsolul blocului care este citit lunar prin radio de către termoenergetica la ce mai trebuiesc repartitoare individuale, daca avem efectuate la zi masuratorile pentru determinarea SUPRAFETELOR ECHIVALENTE TERMIC AL CORPURILOR DE INCALZIRE aflate in apartamente,a coloanelor si conductelor din apartamente, precum si a conductelor si corpurilor de incalzire din spatiile comune(realizat de termoenergetica).
Toti propietari sunt impotriva montarii acestor repartitoare.
Am intrebat la primarie si ni s-a spus sa facem un tabel cu toti proprietari si cu optiunea legata de montarea repartiroarelor. Daca sunt peste 80% impotriva nu montam sis a pastram tabelul ca sa avem dovada. Eu ma intreb daca acest table nu va fi folosit pentru a fi sanctionati cu amenda.
Asteptam raspunsul dvs. daca se poate cat mai curand si nu la implinirea celor 30 de zile prevazute de lege.
Cu stima,
Radulescu Ecaterina
de unde sa-l mai cer daca?
Ce pot sa fac daca am pierdut extrasul de carte funciara?
Multumesc, dar anaful a facut o adnotare(sesizare?) la notariat si nu poate sa se faca succesiunea.
Pentru a face succesiunea dupa moartea sotului am apelat la un notar. Acesta mi-a spus ca este o problema ca impozitul pe casa a venit numai pe numele meu si ca sectia financiara nu a impartit cu sotul.
Cand am contractat casa eram casatoriti, unul a platit creditul de la cec si unul a platit creditul pe termen lung. Credeti ca sectia financiara ma poate ajuta cu ceva?
Buna ziua,
proprietari care si-au instalat centrala termica proprie trebuie sa plateasca (inafara de cheltuielile comune de încălzire) si pentru coloanele de incalzire care traversează locuinta(chiar daca sunt izolate?)?.
va multumesc!
Buna ziua.
vreau sa va spun ca acum 5-6 ani am avut aceiasi problema(impozit mare platit 2-3 ani),am fost la ANAF sector 3, am aratat ca locuinta este dobandita prin mostenire si nu cumparata si au recalculat impozitul si am avut astfel platit impozitul pe urmatori 2 ani.Eu am pus aceasta intrebare ca sa aflu daca mai este valabila prevederea din lege ca cei care dobandesc a doua locuinta prin mostenire platesc impozit normal si nu majorat.
Va multumesc.
Buna ziua,
Am mostenit o garsoniera in sectorul 3 si platesc impozit pe cladire in valoare de 114 lei, fica mea plateste pentru un apartament de 3 camere 128 lei.
Avand in vedere ca este mostenire nu cred ca ar trebui sa platesc un impozit mai mare.
Va multumesc.
Buna ziua,
Asociatia de proprietari trebuie sa elibereaze NOTA DE LICHIDARE cand femeia de serviciu pleaca?
Va multumesc!