In cazul in care o persoana a fost condamnata de prima instanta si a declarat apel, insa dosarul nu a fost inca inregistrat la instanta superioara, se poate vorbi de prelungirea arestarii preventive? Adica peste cateva zile ar expira masura arestării preventive ( 60 zile de la ultima ), trebuie dispusa din nou aceasta masura, sau odata ce a fost condamnat pe fond nu se mai pune in discutie prelungirea măsurii arestarii preventive? Daca trebuie dispusa din nou , care din cele doua instante este competenta sa dispuna acest lucru? Cea de fond, sau cea de apel?
Va multumesc.
Buna ziua!
Interceptarile anterioare inceperii urmaririi penale cu 2 ani se iau in consideratie. Mentionez ca dosarul in cauza se aflat in faza apelului ca si cale de atac.
La instanta de fond a fost condamnat la 12 ani cf Lg 143/2000 art.2, alin 1 si 2. Are sanse sa primeasca o pedeapsa mai mica cf noului cod?
Am auzit ca daca pe vechea reglementare i s-a dat aproape de minimul special si pe noua reglementare ar trebui să i se dea la fel. E adevarat?
Va multumesc mult.:(
Subiect: Noul cod penal
Buna ziua!
Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 alin.1 si 2; 8 ani-Legea 39/2003 art.7 alin. 1 și 3 ; 5 ani-Legea 656/2002,art.29, alin.1, lit.a,b,c.
S-au contopit pedepsele si are de executat 12 ani.
Hotararea este acum in apel.
Intrebarea mea este daca va beneficia de aplicarea legii mai favorabile atat in cazul incadrarii, cat si in cazul contopirii pedepselor.
Va rog sa-mi raspundeti si mie, cat ar avea de executat conform noului cod penal. Va multumesc.
Buna ziua!
Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 alin.1 si 2; 8 ani-Legea 39/2003 art.7 alin. 1 și 3 ; 5 ani-Legea 656/2002,art.29, alin.1, lit.a,b,c.
S-au contopit pedepsele si are de executat 12 ani.
Hotararea este acum in apel.
Intrebarea mea este daca va beneficia de aplicarea legii mai favorabile atat in cazul incadrarii, cat si in cazul contopirii pedepselor.
Va rog sa-mi raspundeti si mie, cat ar avea de executat conform noului cod penal. Va multumesc.:(