buna seara,avem si noi o intrebare ;mama cu copilul suntem in Romania ,tatal angajat la firma germana in Germania la macelarie din septembrie 2014,in noiembrie a depus contractul de munca si niste acte de acolo pt alocatia copilului,intre timp noi am aflat ca ar trebui si formularele E401 si E411,am dori sa stim exact daca trebuie depuse aceste formulare pentru alocatia copilului si de unde le obtinem????
Buna ziua,astazi am facut o cerere prin care solicit reinceperea activitatii cu data de 5 iunie dupa ccc pt a-mi da o decizie ce imi trebuie la dosar ca sa intre sotul o luna in ccc, angajatorul imi spune ca trebuie apoi sa fac o alta cerere prin care sa imi dau demisia, eu ,de fapt mi-as dori somaj pentru a mai sta cu copilul pana incepe gradinita.la firma unde am fost nu vrea sa-mi ofere,am mai aflat ca as putea sa ma angajez in alta parte minim o luna si de acolo sa pot beneficia de somaj(copilul face 2 ani in 5 iulie),esta adevarat?????as putea incerca varianta asta????de cand ar trebui daca da sa fac angajare ca sa nu fie intrerupere si cum as putea incheia activitatea la firma unde sunt angajata momentan???? Va multumesc si astept varianta cea mai buna !
Buna seara,am si eu o intrebare : tatal a 2 copii nu a mai platit pensia alimentara acestora pe motiv ca nu mai este la serviciu,unul dintre copii are 20 ani si e la facultate in anul 2 si de curand s-a si angajat intre timp iar celalalt copil are 18 ani si este la scoala in clasa a 12 a. As vrea sa stiu ce ar trebui sa faca si daca s-a angajat,desi e la facultate mai are dreptul la pensie alimentara ????Multumim si asteptam solutia !
Multumesc frumos pt raspuns,dar de ce imi recomandati ca sa nu mai intre tatal ,care e beneficiul???
Sa zicem ca alegem sa stea tatal in ultima luna,eu sa iau concediu fara plata dupa care somaj ca locul meu la munca este sigur ocupat.....e legal????
nu vreau sa-mi dau demisia,vreau sa am continuitate cu somaj dupa cic,dar nu stiu cum se procedeaza pt ca intervine luna in care sta tatal.....
Buna ziua,am o nelamurire si v-as ruga daca doriti sa mi-o deslusiti : ma aflu in concediu de crestere copil de 2 ani,copilul nascut la inceputul lunii iulie 2012 ,eu am lucrat neintrerupt 1 an pana la nastere si as dori sa stiu daca pot beneficia de somaj dupa terminarea acestui concediu, legal sau depinde de angajator daca vrea sa ma bage in somaj sau nu????? si daca pot lua de cand????tinand cont ca sotul trebuie sa isi indeplineasca atributia de a sta cu copilul timp de o luna???tin sa precizez ca eu nu doresc sa ma intorc la munca, as dori sa mai raman cu copilul cel putin o jumatate de an pt a-l da apoi la camin.....si cum se face cu luna in care sta sotul trebuie sa o alegem noi sau intra de drept in ultima luna si eu ce sa fac in luna aia ca sa nu pierd somajul si sa nu fie intrerupere,sper ca m-am facut inteleasa,multumesc frumos si o zi frumoasa!=D>