In februarie 2012 mi-am schimbat locul de munca. Firma la care am lucrat timp de 15 ani imi era datoare plata celei de-a doua jumatati de bonus corespunzator anului 2011 pe care se angajase prin decizita directorului general sa mi-o achite dupa depunerea situatilor financiare anuale ( deci in luna aprilie). Dat fiind ca anul acesta nu mai sunt angajata lor, refuza sa-mi plateasca suma restanta pe motiv ca nu exista o modatiltate legala din punct de vedere contabil prin care sa platesti o persoana care nu mai este angajata la firma respectiva. Imi puteti spune va rog cum se poate rezolva aceasta problema? Care este procedura contabila prin care se poate efectua aceasta plata? Multumesc.
s-a obtinut de la inceput acordul asociatiei ca sa se infiinteze firma cu sediul social in apartamantul unde locuim noi (este chiar adresa de domiciliu). este sediu social fara activitate, deci nici nu se pune problema de clienti sau angajati sau vizitatori etc. Noi platim (ca persoane cu domiciliu acolo) cheltuielile ce nu sunt contorizate, insa actualmente o parte din locatarii blocului fie sunt plecati fie au murit si s-a redus numarul de persoane "contributoare". acesta este motivul pt care o parte dintre membrii asociatiei incearca sa "ciupeasca" cat pot din alte directii.
va rog sa imi spuneti cum ne putem noi apara in cazul in care totusi asociatia insista sa platim aceasta taxa abuziva (pe care de altfel am auzit ca vor sa o aloce la fondul de reparatii).
Sotul meu detine o firma cu sediul social in apartamentul propriu dintr-un bloc de locuinte. In actul constitutiv este specificat ca la sediul social nu se desfasoara activitati. Acum asociatia de proprietari doreste sa ne perceapa o taxa de 35 lei pe luna pentru acest sediu, este legal?
Multumesc., A
mama mea a fost angajata intre anii 1955 si 1985, dintre care a lucrat in grupa a II a de munca in perioada 1969-1985. Am depus la casa de pensii o adeverinta de la locul ei de munca in care se precizeaza ca : " a fost incadrata in grupa a II a de munca , in proces de 100% conform nominalizarii efectuate prin proces verbal nr. 467/7.06.1990. Temeiul juridic al incadrarii in grupa a II a de munca il reprezinta H.G. 559/1990 art.2, pct2, ordin M.I.Ch.P. nr. 969/1990 art 2, pct 5si ordin nr. 50/1990 anexa 2, pozitia 67. De la casa de pensii, dupa 7 luni a primit un raspuns cum ca grupa de munca din adeverinta nu afost valorificata deoarece" CF ord 87/1999 a curtii constitutionale la 1.02.1990 persoanele care au avut calitatea de pensionar beneficiaza de grupa superioara de munca numai daca se regasesc in ordinul 50/1990, forma initiala , aparut in monitorul oficiar nr. 38/1990. Puteti sa-mi explicati ce nu e in regula? Are sens sa fac contestatie?
Va multumesc.
Buna ziua,
Doresc sa incep o activitate de productie suc natural de fructe. Am o firma pe care am redeschis-o cu codul CAEN 1032 si 1039 pentru activitatile principale la punctul de lucru unde se va produce acest suc. As dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie pentru inceperea activitatii. Din cate am citit se pare ca in unele cazuri sunt suficiente declaratii pe proprie raspundere. Ma puteti ajuta?
Va multumesc .
Andra Conecini