avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate george4ever

Activitate george4ever

Buna ziua,
De curand mi-am luat un al doilea job, doresc sa stiu daca exista o diferentiere la impozit pe salariu pentru al doilea job ?
Discuție Tichete de masa
Buna seara, de curand mi-am luat un al doilea job. La angajare mi s-a transmis cum ca de curand s-a facut ceva modificare in codul muncii iar la al doilea job angajatorul nu poate sa imi acorde tichete de masa in conditiile in care primesc tichete la primul job. Exista ceva lege care sa interzica angajatorului la al doilea job ca sa acorde tichete de masa?
Imi cer scuze pt. greseala ortografica din titlu.
Buna ziua, doresc sa infiintez o firma si doresc sa stiu pentru care dintre formele juridice existente nu am nevoie de aprobarea vecinilor directi pentru stabilirea sediului social intr-un bloc de apartamente.
Răspuns la discuția Import marfa din Germania
Am sa le valorific in tara.
Buna ziua, doresc sa achizitionez marfa din Germania mai exact 10 tone de cupru, pe langa taxele de transport, la ce taxe(taxe vamale daca se aplica, tva s.a.m.d) sa ma mai astept? este nevoie sa fie persoana juridica sau pot sa import si pe persona fizica?

Multumesc anticipat.:)
De ceva vreme urmez cursurile unei firme pt. programator IT, acum doua sapt. am decis ca nu mai vreau sa continui cursurile din cauza serviciilor proaste ofertie, informatiilor insuficiente din curs, etc.
Le-am trimis un email prin care am cerut denuntarea unilaterala, iar ei mi-au raspuns ca conform unei clauze din contract nu pot sa renunt decat dupa achitarea integrala a cursului si anume 1300 de euro.
Am depus o plangere la OPC cu privire la clauza abuziva in contract.
Din cate stiu eu conform legii care suna asa :
Legea Nr. 193 /2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori

Versiunea modificata prin Legea 161/2010,
LA ANEXA LISTA cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive

(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:

- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);

- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;

- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.

ei nu au dreptul sa ceara sa le platesc integral tot cursul. Ce ma sfatuiti ca sa mai fac ca sa solutionez acest lucru cu dansii si sa reziliem contractul fara achitarea integrala a cursurilor.