avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate gamineea

Activitate gamineea

Discuție Pensie de urmas
Buna ziua! Eu si fratele meu beneficiem de pensie de urmas militara pana la varsta de 26 de ani daca ne continuam sudiile pana atunci. In prezent primim pensia pe cupoane diferite. De la anul el nu va mai beneficia de pensie intrucat implineste varsta de 26 de ani. Intrebarea mea este daca din acel moment eu voi beneficia de toata cota de 75% din pensie? Si daca da, este necesar sa fac vreo formalitate in acest sens? O cerere?
Inca o intrebare este legata de acest paragraf de pe cuponul de pensie" In vederea recalcularii pensiilor militare de stat conform cu art.109 sau 110 din Legea nr.223/2015, este necesar sa transmiteti Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne, pana la data de 30.06.2016, optiunea dumneavoastra privind baza de calcul aleasa, conform cu art. 28 din Legea nr 223/2015." Care ar fi optiunea cea mai potrivita pentru alegerea bazei de calcul?La ce se refera?
Multumesc anticipat !!
Discuție Mostenire
Buna ziua! Parintii mei au decedat si nu am dezbatut inca mostenirea,momentan nu am bani pentru a dezbate,exista un document pe care il pot face pentru a dovedi calitatea de mostenitor,pana voi reusi sa dezbat mostenirea?

Multumesc!
Buna seara! Am un Pfa de 3 ani si am acumulat datorii la impozit si la casa de asigurari de sanatate. Mentionez ca in acesti 3 ani nu am realizat lunar venituri mai mari ca salariul de bază minim. O sa fiu scutita de datoriile pe care le am? Ma incadrez in conditiile impuse de aceasta lege?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie de urmas
Dar inainte de implinirea varstei de pensionare, daca nu are nici un venit ar putea beneficia de ceva? Nu a luat nimic in cele 6luni dupa decesul tatalui pentru ca pe atunci era angajata.
Va multumesc tare mult pentru raspuns!!
Discuție Pensie de urmas
Buna seara! Am 23 de ani si beneficiez de pensie militara de urmas in urma decesului tatalui meu.Beneficiez de aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani daca imi continui studiile.Mama mea nu are nici un venit, este adevarat ca dupa ce nu o sa mai iau aceasta pensie, mama poate primi si ea o pensie de urmas?