avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Parintii mei au decedat si nu am dezbatut inca mostenirea,momentan nu am bani pentru a dezbate,exista un document pe care il pot face pentru a dovedi calitatea de mostenitor,pana voi reusi sa dezbat mostenirea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:52, 5 Noiembrie 2015
Trebuie sa dati la notariat o declaratie ca acceptati pur si simplu mostenirea ramasa de pe urma parintilor, termenul de optiune succesorala este de un an de la data decesului, acest termen este un termen de prescriptie.Puteti solicita un cetificat de calitate de mostenitor cu care sa va dovediti calitatea de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă în următoarea situație? eu sunt moștenitorul ... Stoica Toni Stoica Toni Ce se întâmplă în următoarea situație? Eu sunt moștenitorul de gradul 1 al părinților mei in urma cărora a rămas un apartament cu doua camere (dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune termen depasit IPR IPR Buna ziua, Am o problema si am nevoie de ceva raspunsuri. Bunica mea a decedat anul trecut in Februarie. Pana in momentul de fata din motive obiective tatal ... (vezi toată discuția)