Asa cum interpretez eu textul, strict gramatical, nu prea aveti dreptate.Dar mi-am dat seama dupa ce am pus intrebarea. Adica :
Have you, or, if you are the principal applicant, any of your family members listed in your application for permanent residence in Canada, ever :
b) been convicted - [NOT, n-am fost condamnat] of, ore are you currently charged with, on trial for, or party to a crime or offence, or subject of any criminal proceedings [NOT - curently nu mai sunt, chiar daca am fost candva, pentru ca plangerea penala a fost deja clasata de procuror]
Deci nu e TRUE nici la prima nici la a doua.
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta si va rog sa-mi dati un sfat.
Fosta sotie mi-a depus la politie o plangere penala pentru inchipuite agresiuni. Plangerea penala a fost clasata de procuror din lipsa de probe. Ceea ce ma preocupa acum e ce "urme" ar putea lasa o astfel de plangere si prin ce baze de date. Sunt inscris intr-o procedura de emigrare, nu am cazier, dar trebuie sa raspund in scris la urmatoarea intrebare si sa-mi asum, pentru ca, in cazul in care se va considera ca am ascuns ceva, voi fi exclus din start
<< Have you, ............. ever :
- being convicted of, or are you currently charged with, on trial for, or party to a crime or offence, or suject to any criminal proceedings in any other country ?
Ma refer la acest << or suject to any criminal proceedings >>.
Se cheama ca am fost sau nu suject to criminal proceedings daca am avut plangere penala ?
Ce parere aveti ?
Multumesc !
Trec printr-un divort, si cea mai spinoasa problema a reprezentat-o pana acum impartirea bunurilor. M-am inteles pana la urma cu sotia si ieri am semnat la notar actul de partaj voluntary, am achitat o sulta pentru cota indiviza pe care mi-a cedat-o, deci consideram aceasta problema inchisa definitive. Nu am avut inca prima infatisare, dar tot ieri, cand m-am uitat in cutia postala am gasit intampinarea facuta de ea cererii mele de chemare in judecata. Mi se spune in document ca, in termen de 10 zile de la primirea adresei, am obligatia de a depune raspuns la intampinare + inscrisuri doveditoare. Ori...noi am cam dori sa incheiem, am ajuns la un accord vis-à-vis utoritatea parentala (sotia e de accord cu autoritatea parentala comuna), ne-am inteles asupra cuantumului pensiei alimentare, si sotia a si scris in intampinare ca admite culpa comuna.
Ce ar trebui sa facem astfel incat sa putem incheia totul rapid ? E vreun risc daca nu raspund la intampinare si doar ne prezentam la sedinte (atunci cand vom fi citati )?
Va multumesc !
Sa reformulez : odata divortati exista posibilitatea ca eu sa raman proprietar si ea sa plece fortata de lege (acordandu-i ei despagubirea de care vorbeam ) ?
Pentru ca da, e foarte turbulenta, chiar violenta uneori. Am inregistrari audio, dar am inteles ca nu se admit.
Pur si simplu ca sa ma sicaneze. Ar avea unde locui, are parinti cu casa in Bucuresti. Nu cred ca as avea succes incercand varianta mediatorului, acum e o situatie de care pe care, si ma astept la un proces de luuunga durata, insa intrebarea era alta.
Situatia s-a schimbat si sunt disperat. Acum sotia s-a razgandit, nu mai vrea banii, si sustine ca legea n-o poate obliga sa plece chiar daca eu ma ofer s-o despagubesc, ceea ce mi se pare o aberatie....adica partajele n-ar mai fi posibile in cazul in care unul dintre soti ar fi impotriva. Este adevarat asa-ceva ? Pot sa nu ma aleg cu nimic din banii munciti de parintii mei si de mine pentru a cumpara si imbunatati acel imobil ?
Contractul de vanzare-cumparare al locuintei (achizitionata in timpul casatoriei) specifica clar cine au fost procuratorii de fonduri (parintii) si cu ce sume au contribuit fiecare. Am stability atunci un procent al celor doua parti, chiar daca suma absoluta a fost diminuata din motive....pe care toata lumea le cunoaste.
Multumesc
exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun imobil (in speta un apartament cumparat in perioada casatoriei) inainte de finalizarea divortului ? Divortul dureaza deja de foarte mult timp (divort cu copii minori, intentat actiune iun 2013 primul termen febr-2014 !!).Am vrea sa rezolvam cat de repede posibil problema locativa, adica eu sa-i achit o anumita de suma de bani pentru a-si cumpara o locuinta in alta parte, eu sa raman singurul proprietar, dar totul sa fie foarte safe dpdv legal, inatacabil mai tarziu de catre una dintre parti sau terti.