avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Trec printr-un divort, si cea mai spinoasa problema a reprezentat-o pana acum impartirea bunurilor. M-am inteles pana la urma cu sotia si ieri am semnat la notar actul de partaj voluntary, am achitat o sulta pentru cota indiviza pe care mi-a cedat-o, deci consideram aceasta problema inchisa definitive. Nu am avut inca prima infatisare, dar tot ieri, cand m-am uitat in cutia postala am gasit intampinarea facuta de ea cererii mele de chemare in judecata. Mi se spune in document ca, in termen de 10 zile de la primirea adresei, am obligatia de a depune raspuns la intampinare + inscrisuri doveditoare. Ori...noi am cam dori sa incheiem, am ajuns la un accord vis-à-vis utoritatea parentala (sotia e de accord cu autoritatea parentala comuna), ne-am inteles asupra cuantumului pensiei alimentare, si sotia a si scris in intampinare ca admite culpa comuna.
Ce ar trebui sa facem astfel incat sa putem incheia totul rapid ? E vreun risc daca nu raspund la intampinare si doar ne prezentam la sedinte (atunci cand vom fi citati )?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:51, 15 Aprilie 2014
Inca nu ati divortat si ati facut partajul la notar, da ? Mai aveti de divortat ?
Puteti sa va intelegeti si aici si sa semnati un acord la mediator pe care sa il depuneti in instanta, sa divortati prin acord, nu pt culpa comuna.
Cererea pt emiterea hotararii de expedient si acordul le puteti depune pana la termen sa castigati timp.
Ati semnat partajul dar nu suinteti inca divortati? Ca nu inteleg exact cum ati semnat asa... si ce anume.
Da, am incheiat un act de partaj voluntar aupra unui imobil, si am vrea sa rezolvam si cu divortul cat mai repede posibil.
Eu as renunta la dosar in locul sotiei sau cine a introdus primul cererea... daca exista reconventionala, as renunta si in locul celuilalt si as continua la notar, ca e mai rapid si sunt sanse mai mici de razgandire.
Dar depinde, costa mai putin in instanta... desi cred ca deja ati achitat si onorariul notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)