Cred ca ar fi mai precaut sa incercati sa discutati cu un avocat, eventual cu actele pe care le aveti in fata. Totusi nu cred ca exista vreun avocat care sa va poata spune un termen in care se va lua o decizie (depinde in mare parte de procuror si de ce alte acte face/solicita). De asemenea nu m-as baza foarte mult pe experienta "cazului asemanator", pot fi o gramada de amanunte care sa fie diferite de acel caz (in special sper ca nu este cazul sa va ganditi la "pile si spaga la procuror").
Eu cred ca una dintre marile greseli pe care le fac oamenii cand au diverse probleme "cu legea" este sa nu ia masuri din timp, in speta sa nu apeleze la un avocat, bazandu-se doar pe propriile puteri, relatii, noroc, etc. Recomand contrariul.
Am urmatoarea situatie: contestatie facuta la decizia camerei preliminare de la TB, trimisa catre CAB pentru judecare. Astept termen de la CAB, care nu mai vine. Intre timp tot intreb si la CAB daca s-a stabilit ceva, daca este vreun termen. Nimic. Ma trezesc la un moment dat cu citatie la TB pentru un termen la fond, stabilit peste 4 zile. Merg din nou la CAB sa aflu solutia/hotararea/sa vad incheierea, nu gasesc nimic. Merg la TB de unde aflu ca dosarul s-a intors, dar fara nicio solutie, dar s-a stabilit termen oricum. Aflu totusi ca s-a judecat la CAB acum vreo doua saptamani, fara ca eu sa fiu citat, sau incunostiintat, fara sa mi se comunice vreo solutie sau hotarare sau incheiere, absolut nimic. Nici pe portal nu apare nimic despre dosar la CAB, ca si cum nici nu ar fi fost acolo. Ce fac eu acum tinand cont ca timpul este limitat?
Sigur 5 ani? 5 ani de la comiterea faptei, de la plangerea penala sau de la inceperea cercetarii penale? Imi puteti spune unde gasesc exact informatia asta? Va rog...
Riscurile sunt la fel si la creditele in lei si in euro. Pana la urma un astfel de credit este pe vreo 20 de ani, perioada in care se poate intampla orice (sa dispara lei, sa dispara euro, sa de afaliment banca, sa castigati la loto, etc). Asadar recomand ca sa consultati un broker de credite, sau o banca, sa vedeti care este diferenta la rata pe care o veti plati (sa zicem ca veti palti cu xlei mai putin), pentru ca apoi sa vedeti cam in cat timp veti recupera banii cheltuiti cu refinantarea, care s-ar putea sa nu fie foarte putini, mai ales daca plecati la alta banca (rambursare credit in avans, evaluare imobil, modificare arhiva electronica, modificari notar, etc.). Sa zicem ca aceste costuri vor fi y lei. Si daca va convine ca platind lunar mai putin cu x lei, chiar daca ati platit y lei pentru refinantare, atunci este ok. Daca nu, mai asteptati.
Va rog sa imi spuneti care este termenul de prescriptie pentru art.244 din noul Cod Penal. Multumesc.
multumesc pentru raspuns. si ce risca un astfel de avocat?
De acord, dar si acel iaurt ar trebui sa aiba voie fie promovatintr-un fel, pentru ca altfel poate muri din fasa. sunt de acord ca sa nu se faca o reclama fantasmagorica, dar un banner, o reclama a iaurtului intr-o revista, ziar, pe un site oarecare, care sa conduca la site-ul firmei unde sa se vada ca iaurtul este nou-nout nu face decat sa aduca beneficii tuturor partilor implicate, chiar si concurentei. Concurenta este sanatoasa unei economii de piata, indiferent de domeniu. Altfel vorbim de un monopol. Pentru ca atunci toata lumea stie doar de Danone, care este vechi pe piata si are traditie, pe cand iaurtul nou poate este mai bun, poate mai ieftin, poate la fel de bun, sau poate vine cu o idee noua de ambalaj. Sunt curios daca mai exista vreun domeniu in care reclama este interzisa, pentru ca repete, consider ca este o ingradire a dreptului la munca. ordonata de concurenta. Mi-ar placea sa stiu care sunt considerentele care au stat la baza luarii acestei decizii, pentru ca doar argumentul "reclama mincinoasa" nu este de ajuns, in conditiile in care Coca-Cola, una dintre cele mai mari companii din lume, nu este tocmai cea mai sanatoasa bautura...:">
De ce nu au voie avocatii sa isi faca reclama? Daca sunt un proaspat absolvent, nou membru al baroului, la inceput de drum, cum imi pot gasi clienti daca nu mi se da voie sa imi fac reclama? Nu este cumva o ingradire a dreptului la munca sau o limitare a libertatii de exprimare? Mie personal mi se pare un abuz