avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urgentare soluţionare dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urgentare soluţionare dosar penal

Bună seara , pe 15 iulie am fost oprit de poliţie pentru viteza de 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,41 in aerul expirat , am fost invitat la spital unde am dat două probe de sânge (fără să trag de timp am mers cu dânşii iar la prima recoltare 0,82/0,83 dacă nu mă înşel iar cea de-a doua 0,80) . Automat şi pe bună dreptate , mi-a fost reţinut permisul pănă la solutionarea anchetei dosar penal . Am fost la IML unde am plătit acea taxă de 150 lei pentru urgentarea analizelor şi m-am prezentat ori de câte ori am fost chemat la poliţie pentru declaraţii mai ceva ca un infractor (n-am comentat pentru că sunt conştient că am greşit, numai că , nu ştiu dacă cei de la IML au făcut-o cu bună ştiinţă dar mi-au greşit buletinul medical de două ori iar de fiecare dată am avut de aşteptat câte 2 săptamâni să trimită altul,când într-un final l-au trimis corect să aflu că cel de la poliţie a fost în concediu iar timp de 10 zile nu a avut cine să-mi trimită dosarul la parchet …. şi uite aşa se fac 5 luni de când aştept şi încep să îmi pierd speranţele că se va rezolva ceva anul acesta) . Asta dacă nu care cumva mi-or face o surpriză de Crăciun ..
Am rugămintea la dumneavoastră dacă mă puteţi sfătui sau îndruma , ce să fac pe viitor pentru a-mi recupera permisul (sper eu că n-o fi dracu’ atât de negru încât să-mi facă dosar penal şi să-mi apară pe cazier că se schimbă priorităţile) şi care ar fi pedeapsa pentru isprava mea .
Cu stimă,
Valentin Grozavu
PS: Am fost zilele trecute la prim procuror unde am înmânat o cere de urgentare a solutionării dosarului meu . Întrebările mele ar fi :
1.Cât durează până se va lua o decizie în cazul meu , ţinând cont că am făcut acea cerere
2.Din câte stiu carnetul îmi va fi suspendat (probabil 3-4 luni) . De când se va considera drept începutul suspendării ţinând cont că mai aveam una de 3 luni pentru viteză , de pe 15 iulie când am făcut fapta , de când expiră cea pentru viteză sau de când se va lua o decizie în cazul meu ?
3.Mai ştiu un alt caz asemănător cu al meu în care s-a luat decizia de NUP şi de prestare de muncă în folosul comunităţii plus plata cheltuielilor de judecată (nu stiu ce mari cheltuieli au avut desi nu i-a dat in judecata) ... numai ca el a avut ceva pile si spaga la procuror ... Care ar putea fi pedeapsa în cazul meu ?
4. Mai pot face ceva pentru a scăpa mai rapid de acest stres ?!
Cel mai recent răspuns: ascanyo , utilizator 13:47, 4 Decembrie 2014
Cred ca ar fi mai precaut sa incercati sa discutati cu un avocat, eventual cu actele pe care le aveti in fata. Totusi nu cred ca exista vreun avocat care sa va poata spune un termen in care se va lua o decizie (depinde in mare parte de procuror si de ce alte acte face/solicita). De asemenea nu m-as baza foarte mult pe experienta "cazului asemanator", pot fi o gramada de amanunte care sa fie diferite de acel caz (in special sper ca nu este cazul sa va ganditi la "pile si spaga la procuror").
Eu cred ca una dintre marile greseli pe care le fac oamenii cand au diverse probleme "cu legea" este sa nu ia masuri din timp, in speta sa nu apeleze la un avocat, bazandu-se doar pe propriile puteri, relatii, noroc, etc. Recomand contrariul.
Am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta si am inteles ca ei ar fi obligati prin lege ca de la data depunerii/inregistrarii cererii de urgentare sa dea un verdict in maxim 40 de zile sau cam asa ceva (am vrut sa vad daca e adevarat)
Cat despre pile si spaga , nu cunosc si nu am , chiar daca probabil as fi dat daca cunosteam pe cineva pentru a scapa mai repede ... ca deaahhh , le trebuie un imbold sa-si faca treaba , imi mentin totusi increderea in sistemul judiciar pana la o proba contrarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat pentru soluţionarea anchetei ascanyo ascanyo Bună seara , pe 15 iulie am fost oprit de poliţie pentru viteza de 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,41 in aerul expirat , am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru circulare pe drum public sub influeta bauturilor alcoolice rajaq rajaq Deci am fost oprit de un echipaj de politie si depistat cu 0.82 alcool in aer,iar la spital mi.a iesit 1.85 si respectiv 1.60.La data respectiva aveam aproape ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool emilianhr emilianhr Buna ziua ! In urma cu 2 luni in 20.11.2017 am avut un accident cu masina am intrat intr-un gard din cauza unui caine :) . Am platit gardu, testu de alcolemie ... (vezi toată discuția)