avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate ralu3

Activitate ralu3

Buna ziua ,
in urma cu doua zile mama mea a primit o citatie ca martor la parchetul ploiesti intr-un dosar de penal de uz de fals si fals in declaratii aici apar si doua art :244 alin 1si doi si art 323 si un nr de dosar 469/2014.ideea este ca nu are stie cine ar putea sa o citeze iar in citatie nu se specifica cine a chemato ca martor si ptr ce , ea ne avand tangente cu nimeni implicat in asa ceva . întrebarea este cum putem afla mai multe detalii inainte de data când trebuie sa se prezinte si daca e ceva grav !
Va multumesc
multumesc de ajutor !!!
Buna ziua ,
Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu are inca succesiunea facuta (urmeaza sa inceapa demersurile ), dar ca si siguranta ca domnul nu se razgandeste a-si dori sa facem la notar "o promisiune de vanzare" sau ceva legal prin care sa i dau domnului un avans ca sa stiu ca nu mai poate promite si altora ca le vinde apartamentul (poate pe o suma mai mare fata de cei ofer eu ).Exista vreo posibilitate sa facem acest lucru legal si prin notariat???Domnul face succesiunea intre el si mama dumnealui .
multumesc si daca ma poate ajuta cineva astept raspuns urgent !!!
o zi buna
Răspuns la discuția Acte vanzare cumparare
Nu am demarat inca nici o actiune , nimic .Asta este si motivul pentru care intreb , daca se mai poate intreprinde vreo actiune (cerere).Casa a fost demolata innainte de 1989.
Va multumesc
Buna ziua,
Pana in 1989 parinti mei au detinut o casa in Bucuresti sectorul 4, accesta a fost demolata . Ei detin in continuare actele de propietate pentru teren si pentru casa. Intrebarea este credeti ca mai exista posibilitatea sa recupereze valoarea pentru teren ?
Multumesc pentru ajutor !
Buna ziua ,
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua ,
a fost condamnat cu suspendare in baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002.
Multumesc pentru raspuns,
Buna ziua ,
Va rog daca se poate un raspuns la cazul de mai jos!
sotul meu a fost condamnat la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 (un) an închisoare pe o durata de 3 (trei) ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor prev. de art. 83 Cod penal a căror nerespectare determină revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 2 Cod penal interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal constată suspendată executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executarii pedepsei închisorii. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură legală obligă inculpatul la plata sumei de 1450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.Am facut recurs dar a fost respins .
Conform noului cod penal ar avea dreptul sa ceara micsoararea pedepsei sau transformarea pedepsei in amenda administrativa sau penala(nu stiu exact care sunt termeni). Va multumesc pentru atentia acordata si sper sa ma ajutati cu un raspuns .
Va doresc o zi buna ,