avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal (infractiuni privind circulatia pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal (infractiuni privind circulatia pe drumurile publice )

Buna ziua ,
Va rog daca se poate un raspuns la cazul de mai jos!
sotul meu a fost condamnat la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 (un) an închisoare pe o durata de 3 (trei) ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor prev. de art. 83 Cod penal a căror nerespectare determină revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 2 Cod penal interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal constată suspendată executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executarii pedepsei închisorii. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură legală obligă inculpatul la plata sumei de 1450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.Am facut recurs dar a fost respins .
Conform noului cod penal ar avea dreptul sa ceara micsoararea pedepsei sau transformarea pedepsei in amenda administrativa sau penala(nu stiu exact care sunt termeni). Va multumesc pentru atentia acordata si sper sa ma ajutati cu un raspuns .
Va doresc o zi buna ,
Cel mai recent răspuns: ralu3 , utilizator 09:16, 7 Februarie 2014
nu ati specificat si articolul de lege pentru care a fost condamnat ca sa putem face corespondenta.
oricum nu cred ca va beneficia de ceva avand in vedere ca doar conducerea fara permis are incadrare de la 1 la 5 ani.
Buna ziua ,
a fost condamnat cu suspendare in baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002.
Multumesc pentru raspuns,
Nu poate sa faca nimic, este stabilit prin LPACP ce se intampla.
ART. 15
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.
Buna ziua ,
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare functie publica pe perioada suspendarii pedepsei cu inchisoarea? mataselg mataselg Avem următoarea Sentinta ( citez ce ne intereseaza). În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul X la pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare legata de solutionare claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public ... (vezi toată discuția)