avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare fara succesiune

Buna ziua ,
Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu are inca succesiunea facuta (urmeaza sa inceapa demersurile ), dar ca si siguranta ca domnul nu se razgandeste a-si dori sa facem la notar "o promisiune de vanzare" sau ceva legal prin care sa i dau domnului un avans ca sa stiu ca nu mai poate promite si altora ca le vinde apartamentul (poate pe o suma mai mare fata de cei ofer eu ).Exista vreo posibilitate sa facem acest lucru legal si prin notariat???Domnul face succesiunea intre el si mama dumnealui .
multumesc si daca ma poate ajuta cineva astept raspuns urgent !!!
o zi buna
Cel mai recent răspuns: ralu3 , utilizator 17:16, 24 Iulie 2014
Sigur ca se poate prin notariat, asa este si cel mai indicat sa procedati. Explicati-i notarului ca omul nu are succesiunea facuta iar notarul stie cum sa procedeze.
Daca vanzatorul dvs. nu are inca succesiunea facuta ... (intre el si mama dumnealui) inseamna ca nu este, in acest moment, proprietarul exlusiv al apartamentului si, pe cale de consecinta nu poate vinde doar el decat (eventual) cota lui ideala. Daca bunul a fost comun al sotilor (adica al mamei vanzatorului si al tatalui acestuia) atunci cota pe care o poate avea (fiul vanzator) este de 3/8. Restul de 5/8 sunt ale mamei promitentului vanzator.
Daca si mama vanzatorului vrea sa va vanda ar trebui sa va semneze si ea promisiunea de vanzare (astfel incat sa aveti certitudinea ca veti cumpara de la amandoi coproprietarii).
Pe de alta parte, ar fi bine sa verificati succesiunile sa nu va pomeniti ca sunt, de fapt, mai multi succesori si cota pe care o cumparati este si mai mica.
Va sugerez sa faceti verificari amanuntite pentru a nu risca sa intrati intr-un sir lung de procese cu succesorii.
multumesc de ajutor !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren florin_77 florin_77 buna ziua.pot cumpara un teren nedezmembrat de la o persoana fara accordul celorlalti mostenitori?care este solutia cea mai buna:vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)