avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate romanlauramaria

Activitate romanlauramaria

Buna ziua,

In urma unui control de la ANAF s-a confiscat o suma de bani ( ex. 50 lei) care nu era fiscalizata ( nu s-a batut bon fiscal). Cei de la control au mentionat in PV faptul ca trebuie constituit un venit bugetar in contapartida cu cheltuiala societatii.
Intrebarea mea : care este monografia contabila pentru inregistrarea in contabilitate a respectivei sume de bani si la constituirea venitului se inregistreaza si colectare de TVA?
Multumesc
Buna ziua,
O persoana juridical achizitioneaza de la o persoana fizica, pe baza de borderou de achiziitie , muraturi ( castraveti murati). Persoana fizica are de la primarie atestat de producator pentru rosii, castraveti , verdeata, etc.
Intrebarea mea este: poate persoana juridical sa iti inregistreze aceasta achizitie ca si cheltuiele deductibila?
Multumesc
Răspuns la discuția Bonuri fiscale fără CUI
da, trebuie inregistrate cu valoarea totala a bonului ca si achizitii neimpozabile si trbuie sa apara in jurnalul de cumparari la coloana " operatiuni neimpozabile".
Răspuns la discuția Perioada de proba
Conform Codului Muncii, CIM se intocmeste si se transmite pe reges cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea activitatii in cadrul societatii. Din cele de mai sus am inteles ca CIM sa intocmit in 30.01 si activitatea a inceput in 02.02. De la data inceperii activitatii, respectiv 02.02 incepe sa curga si perioada de proba. Deci, perioada de proba expira la 02.05.

Buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
A este asociat la societatea X si la societatea Y. Societatea X are sa-i restituie asociatului A o suma de ex. 124 lei , iar societatea Y are sa primeasca de la asociatu A o suma de 124 lei. Asociatul decide sa se compenseze suma intre cele doua societati X si Y, astfel societatea Y trebuie sa intocmeasca la societatea X o factura pentru cei 124 lei ( societatea Y are atribut fical RO - platitor de TVA). Cum va intocmi societatea Y factura catre societatea X, cu sau fara TVA?
Va multumesc.
Discuție Modificare cim
Buna ziua,

Sunt angajata la o societate care este in insolventa in perioada de supraveghere, fara ridicarea dreptului de administrare a administratorilor statutari. Activitatea este condusa de catre Administratorul special al societatii sub supravegherea Administratorului judiciar.
As dori sa stiu daca Administratorul judiciar poate sa imi modifice programul de lucru de la 8 la 2 ore si implicit diminuarea salariului, daca eu nu sunt de acord.

Multumesc
ce trbuie sa contina dosarul pentru persoanele in intretinere al unui salariat?