avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare cim

Buna ziua,

Sunt angajata la o societate care este in insolventa in perioada de supraveghere, fara ridicarea dreptului de administrare a administratorilor statutari. Activitatea este condusa de catre Administratorul special al societatii sub supravegherea Administratorului judiciar.
As dori sa stiu daca Administratorul judiciar poate sa imi modifice programul de lucru de la 8 la 2 ore si implicit diminuarea salariului, daca eu nu sunt de acord.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 16 Octombrie 2014
Poate sa faca asta, indirect.
Daca nu sunteti de acord cu modificarea, se poate decide desfiintarea postului pe care il ocupati dvs., din motive economice evidente, iar ulterior infiintarea unui post similar cu norma redusa.
In mod normal ar trebuis a vi se dea posibilitatea sa optati pentru postul cu norma redusa (dar nu e obligatoriu).
Daca nu doriti postul cu norma redusa, normal ar fi sa puteti beneficia de somaj (daca indepliniti conditia de stagiu).
Nu poate sa faca asa ceva fara acordul dvs.

art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu pentru cresterea copilului Dana84 Dana84 Buna ziua. Am fost in concediu de crestere copil un an si as vrea sa stiu daca legal au dreptul la intoarcerea mea sa-mi schimbe fisa postului,stiu ca timp de ... (vezi toată discuția)
Diminuare salar rumpel cris rumpel cris Buna ziua. Am aceasi fisa a postului, doar am fost schibata din directia comerciala in directia economica. Se poate diminua salariul meu pe motiv ca in acesta ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii mandeailie mandeailie buna dimineata ...orele lucrate dupa ora 22 trebuie platite suplimentar la o firma privata?....pentru lucrul de noapte pot fi incadrat la grupa 2 de ... (vezi toată discuția)