avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare salar

Buna ziua.
Am aceasi fisa a postului, doar am fost schibata din directia comerciala in directia economica. Se poate diminua salariul meu pe motiv ca in acesta directie nu sunt salarii asa "mari"? In aceasta societate se schimba mereu sefii, si ori de cate ori se schimba ei mie trebuie sa mi se diminueze salariul. Am mai avut o diminuare de salar pe motiv de criza(dar nu la tot personalul). Acum nu suntem in negocieri salariale. Am peste 30 de ani de munca in aceasta societate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 17 Mai 2011
LEGE Nr. 53 din 24 ianuarie 2003
Codul muncii

Art. 17
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege.

Art. 41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de mun-că este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre ur-mătoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Duap cum spun reglementarile de mai sus, era necesar macar sa modifice contractul individual de munca printr-un act aditional, deci si cu acordul dvs..
Mesaje reeditate
@ rumpel cris
Data post: Marti, 17 Mai 2011, 14:17
Subiect: diminuare salariu



Pentru Arel.
Multumesc pt. raspuns.
Ce pot pati in cazul in care nu semnez aditionalul cu salariul diminuat? Avand in vedere ca am aceleasi sarcini de serviciu si sunt singura din societate care poate face aceasta activitate


@ ROLYU
Data post: Marti, 17 Mai 2011, 17:51


Legal nu poti pati nimic, dar va trebui sa ai nervii tari. Bafta.
Chiar nu inteleg ce inseamna aceste mesaje reeditate, care nu fac altceva decat sa preaia si sa dea noi formulari unor puncte de vedere (fundamentate si corecte), poate din dorinta de a acumula gratuit ... aplauze.

Cat despre intrebarea dvs, nu stiti cum e la privat? Legea e una, vointa patronului e alta, actele sunt in regula.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Arel a scris:

Chiar nu inteleg ce inseamna aceste mesaje reeditate, care nu fac altceva decat sa preaia si sa dea noi exprimari unor puncte de vedere (fundamentate si corecte).

....


Nu este nicio neregula cu aceste mesaje reeditate ... ÃPotrivit Regulamnetului de postare, in cazul deschiderii mai multor topicuri, topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Acel topic sters era in legatura cu acest topic ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor -model decizie diminuare cuantum brut salariu incepand cu 01.07.2010 monicalirca monicalirca Imi trebuie un model de decizie cu privire la diminuarea cuantumului brut al salariului incepand cu 01.07.2010 - pentru bugetari (vezi toată discuția)
Diminuare salariu : motivatie criza financiara si rezultate societate Ion Georgescu Ion Georgescu Societatea la care lucrez a intocmit un act aditional (prin acordul partilor) la CIM prin care ma pune sa accept diminuarea cu x% a salariului brut pe ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului fara a fi anuntat MarinescuDaniel MarinescuDaniel Buna ziua, Am si eu o problema si anume: acum cateva zile am luat salariul inaintea la ceilalti colegi (oricum cu o intarzaiere de 3 zile de la data de ... (vezi toată discuția)