avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR -model decizie diminuare cuantum brut salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR -model decizie diminuare cuantum brut salariu incepand cu 01.07.2010

Imi trebuie un model de decizie cu privire la diminuarea cuantumului brut al salariului incepand cu 01.07.2010 - pentru bugetari
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 30 Iulie 2010
noi la privat nu facem decizii ci act aditional
Sugestia mea ar fi sa luati ca model decizia prin care se incadrau pe legea unica si sa mai modificati baza legislativa si salariul.
nu se da decizie in acest caz
Parerea mea este sa redactati actele aditionale aferente, atata timp cat orice modificare CIM se face in baza acestora. Unde am stipulat in lege ca nu pot diminua salariile sau in baza carui act se poate face?
Se face decizie de miscorare a salariului in cazul aplicarii prevederilor Legii nr.118/2010.

art.41 alin.1 C.mun. prevede ca, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor, iar in alrt.17 alin.4 C.mun. se dispune ca, orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) ale art.17 C.mun. în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie?sau act aditional?sau amandoua? deni15 deni15 cand un salariat trece la o alta transa de vechime, ii faci decizie ?sau act aditional? fiind o modificare la contract mai exact se modifica ... (vezi toată discuția)
Retineri din salar carmenchi carmenchi daca o soc. hotaraste diminuarea fondului de salarii intr-o luna ,persoanele aflate in concediul de odihna in luna respectiva sant afectate de aceasta ... (vezi toată discuția)
Modificare cim pe baza de decizie etta etta Am o nelamurire. Pentru modificarea unor clauze din CIM referitoare la salariu si schimbarea functiei este obligatoriu incheiarea unui act aditional sau este ... (vezi toată discuția)