avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua.
Am fost in concediu de crestere copil un an si as vrea sa stiu daca legal au dreptul la intoarcerea mea sa-mi schimbe fisa postului,stiu ca timp de un an si jumatate nu au dreptul legal sa-mi schimbe functia si salariu dar am inteles ca daca ar diminua din atributii ar putea sa-mi modifice si salariu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 30 Martie 2013
La revenirea din CCC este posibila modificarea c.i.m. ... Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege.

Art.41 C.mun. dispune:

(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Si daca eu nu sunt de acord cu nici o modificare el ma poate obliga sa fac asta? Initial nu au mai vrut sa ma primeasca pe acelasi post,le-am spus ca legal nu au dreptul asta si acum incearca sa-mi schimbe fisa postului respectiv diminuarea atributiilor pt a putea sa-mi taie si din salariu. Probabil vom ajunge in instanta dar inainte as vrea sa stiu cam ce au ei dreptul si ce nu. Multumesc
Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, nu aveti obligatia sa semnati actul aditional la c.i.m. ...

De asemenea, stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea c.i.m.
Fisa postului poate fi modificata unilateral , insa salariatul are posibilitatea de a semna fisa postului sub rezerva legalitatii celor inscrise in ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie fara acord stoicamir stoicamir Buna ziua, este posibila modificare functiei fara semnare act aditional? Am fost anuntata in urma cu 3 luni ca am primit postul , am preluat \\"neoficial\\" ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei fara motiv PetreR PetreR Buna ziua Suntem in timpul schimbarilor rapide se intelege,dar totusi ,de la o zi la alta sa ti se schimbe functia intr-o firma regionala ,fara a fi invitat ... (vezi toată discuția)
Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)