Am o problema legata de Asociatia de Proprietari si anume separarea celor doua scari Asociatiei de proprietari( formata din 88 apartamente, avand delimitare la subsol si terasa precum si contoare ale frunizorilor de utilitati separate pe scari ).Daca stie cineva un avocat specializat pe aceste probleme , as ruga sa intru in legatura cu acesta.
multumesc pt raspuns... insa problema nu ati inteles.o exact....
avem cod client separat pt toate utilitatile , mai putin apa nova... deci nu se pune problema inchieierii altor contracte deocamdata. O sa incheiem contracte cand ne iese cui.ul, insa pana atunci proprietarii scarii A NU MAI DORESC CA ACEASTA PERSOANA SA LE INCASEZE COTELE DE INTRETINERE. DE ACEEA S-A HOTARAT SEPARAREA. SI IN CONFORMITATE CU LEGEA 230 PROPRIETARII HOTARASC CUM SE ORGANIZEAZA.
ce ne doare este ca individa nu intelege ca trebuie sa plateasca factura de apa rece care vine pe intreaga asociatie pana ne iese cui.ul, desi INTREGUL FOND DE RULMENT ESTE IN CASIERIA EI (CF LEGII 230 SI HG 1588 stim cu totii cum se constituie fd de rulment si PENTRU CE).. aici e buba. ... CE CALE EXISTA SA O OBLIGAM??
suntem o asociatie de proprietari formata din 2 scari. Proprietarii scarii A am decis la 1 ianuarie separarea de scara B( avem toate utilitatile separate, mai putin apa rece, care ne.a raspuns ca se vor face lucrarile de separare dupa ce vom avea personalitate juridica) am facut adunare generala, am ales un nou comitet si am stabilit sa ne autogospodarim , s-a depus in instanta dosarul, asteptam sa ne iasa CUI-ul, dar mai dureaza.
Fosta administratora a ramas in functie doar pt scara B, insa in urma discutuiilor avute de comitetul scarii A nu doreste sa dea fondul de rulment aferent scarii A si nici nu doreste sa mai plateasca factura de la Apa Nova, singura care este comuna. Noi ne facem platile din ceea ce incasam, insa nu ajung banii si pentru apa rece. in aceste conditii unde ne putem adresa pt reglementarea situatiei, intrucat ne.a amenintat ca nu vrea sa plateasca in scopul de a se inchide apa rece, fiindca noi am indraznit sa refuzam serviciile ei ( am facut acest lucru, intrucat in ultimii 2 ani valoarea salariilor platite de asociatie se ridica la sume cuprinse intre 4000-5000 lei, fara insa ca vreun membru din comitet sa aprobe acest lucru si desi am intrebat.o in repetate randuri despre acest lucru , aceasta a refuzat intotdeauna sa dea explicatii)
am depus in instanta dosarul pentru separare in conformitate cu legea 230 /2007 si HG 15800/2007 insa cererea noastra a fost respinsa. Ce solutii exista in continuare pt obtinerea desprinderii de scara 2?