avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul imobilului refuza sa plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul imobilului refuza sa plateasca facturile

suntem o asociatie de proprietari formata din 2 scari. Proprietarii scarii A am decis la 1 ianuarie separarea de scara B( avem toate utilitatile separate, mai putin apa rece, care ne.a raspuns ca se vor face lucrarile de separare dupa ce vom avea personalitate juridica) am facut adunare generala, am ales un nou comitet si am stabilit sa ne autogospodarim , s-a depus in instanta dosarul, asteptam sa ne iasa CUI-ul, dar mai dureaza.
Fosta administratora a ramas in functie doar pt scara B, insa in urma discutuiilor avute de comitetul scarii A nu doreste sa dea fondul de rulment aferent scarii A si nici nu doreste sa mai plateasca factura de la Apa Nova, singura care este comuna. Noi ne facem platile din ceea ce incasam, insa nu ajung banii si pentru apa rece. in aceste conditii unde ne putem adresa pt reglementarea situatiei, intrucat ne.a amenintat ca nu vrea sa plateasca in scopul de a se inchide apa rece, fiindca noi am indraznit sa refuzam serviciile ei ( am facut acest lucru, intrucat in ultimii 2 ani valoarea salariilor platite de asociatie se ridica la sume cuprinse intre 4000-5000 lei, fara insa ca vreun membru din comitet sa aprobe acest lucru si desi am intrebat.o in repetate randuri despre acest lucru , aceasta a refuzat intotdeauna sa dea explicatii)
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:39, 25 Februarie 2014
cristina_preda a scris:
am facut adunare generala, am ales un nou comitet si am stabilit sa ne autogospodarim , s-a depus in instanta dosarul, asteptam sa ne iasa CUI-ul, dar mai dureaza.
.......
Noi ne facem platile din ceea ce incasam, insa nu ajung banii si pentru apa rece.

Pana cand o sa aveti incheierea judecatoreasca (urmata de codul fiscal) noua asociatie nu exista si trebuie sa faceti platile in formula de pana acum, in vechea asociatie. Neavand personalitate juridica nu puteti avea contracte cu furnizorii, nu puteti angaja... sa aca nici nu aceti cum sa faceti plati direct vreunui furnizor.
Dar, dupa ce o sa avet incheierea judecatoreasca si codul fiscal, presedintii celor doua asociatii trebuie sa discute si sa stabileasca o comisie pentru despartirea oficiala, preluarea activului si pasivului de fiecare din cele doua asociatii.
Comisia poate fi formata din presedintii celor doua asociatii, cenzorii acestora, poate membrii comitetului care se pricep, administratorii.
Se verifica situatia fiecarui fond, fiecare cota repartizata, de repartizat, achitata, neachitata, casa, banca..., se incheie un proces verbal cu cele constatate si cu modul de preluare a debitelor catre furnizori, a fondurilor, a trezoreriei...
Presedintii celor doua asociatii semnaeza, parafeaza acest protocol alaturi de membrii comisiei iar administratorii executa.

multumesc pt raspuns... insa problema nu ati inteles.o exact....
avem cod client separat pt toate utilitatile , mai putin apa nova... deci nu se pune problema inchieierii altor contracte deocamdata. O sa incheiem contracte cand ne iese cui.ul, insa pana atunci proprietarii scarii A NU MAI DORESC CA ACEASTA PERSOANA SA LE INCASEZE COTELE DE INTRETINERE. DE ACEEA S-A HOTARAT SEPARAREA. SI IN CONFORMITATE CU LEGEA 230 PROPRIETARII HOTARASC CUM SE ORGANIZEAZA.
ce ne doare este ca individa nu intelege ca trebuie sa plateasca factura de apa rece care vine pe intreaga asociatie pana ne iese cui.ul, desi INTREGUL FOND DE RULMENT ESTE IN CASIERIA EI (CF LEGII 230 SI HG 1588 stim cu totii cum se constituie fd de rulment si PENTRU CE).. aici e buba. ... CE CALE EXISTA SA O OBLIGAM??

@cristina_preda
Nu aveti ce discuta cu administratorul. Aceste aspecte se discuta cu presedintele de asociatie.

1. Trebuie sa solicitati fondul de rulment in scris. Probabil va veti lovi de un refuz iar atunci singura modalitate este instanta.

2. Incercati sa depuneti si o sesizare la primarie desi nu cred ca va avea succes intrucat nu e de competenta lor.

3. Care e problema daca nu plateste factura la apa nova? bransamentul si contractul e pe vechea asociatie, nu ? Deci dvs momentan nu aveti nici o obligatie fata de apa nova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie proprietari rentz rentz Buna ziua, Va expun mai jos un istoric al problemelor Asociatiei de Proprietari bloc X scara 1 : 1. Blocul X are 8 scari si 7 etaje si a fost construit ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie proprietari mirelahanganu mirelahanganu Buna seara. Intampinam o situatie delicata in sensul ca la data de 04,09,2017 am dobandit personalitate juridica . Suntem o Asociatie de Proprietari nou ... (vezi toată discuția)
Preluare incasari lista intretinere de la as. locatari de catre as. proprietari infiintata pe scara denissse denissse Ne-am ibnfiintat ca sociatie de proprietari pe scara desprinzandu-ne de vechea asociatie de locatari pe bloc. Am preluat contractele cu furnizorii , mai putin ... (vezi toată discuția)