avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Activitate RalucaPuscas

Activitate RalucaPuscas

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspunsuri! As mai dori sa va intreb daca mama mea este obligata sa-i tina albinele, deoarece acestea necesita intretinere, iar intretinerea necesita bani (hrana, tratament, apicultori platiti pentru lucrarile in stup). Ce se poate face in cazul in care mama mea nu doreste sa le mai tina, iar fratele nu se prezinta nicidecum la succesiune?
Discuție Succesiune
Buna ziua! Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni, iar mama mea doreste sa deschida succesiunea. Mentionez ca mai am doi frati de tata, din care unul dintre ei nu vrea sa se prezinte la succesiune, desi doreste sa isi ia partea. Bunurile care au ramas in urma decesului tatalui sunt: 100 familii de albine. Mama mea, avand probleme de sanatate, nu poate intretine stupina, ea vrea sa o vanda. Ce poate face cu partea de albine a fratelui meu, deoarece acestea trebuie vandute cat mai curand, iar fratele nu vine sa isi revendice partea spunandu-mi ca el are timp inca 2 ani de zile sa se gandeasca. In plus, as vrea sa stiu daca mama e obligata sa tina partea lui de albine pe terenul ei. Astept raspunsul dvs. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Succesiune
Notarul are dreptul de a trimite citatie mostenitorilor de drept (adica mostenitorul is vrea partea dar nu se prezinta la succesiune) ?
Răspuns la discuția Drept la succesiune
Bunurile care au ramas se pot vinde inainte de masa succesorala?
Răspuns la discuția Drept la succesiune
Ca sa inteleg mai bine: fratele meu, care isi vrea partea, dar nu se prezinta la succesiune, isi poate pierde dreptul asupra mostenirii dupa un an?
Discuție Succesiune
Va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna cand un mostenitor declara ca renunta in mod expres in conformitate cu prevederile art. 1100, cod civil coroborate cu cele ale art. 1120, cod civil la succesiunea defunctului parinte.
Tatal a decedat in urma cu aprox. 4 luni. De la data decesului, mama a deschis succesiunea. Noi suntem 3 frati, iar sora mea a renuntat la partea ei in favoarea mea si a fratelui meu. Insa fratele meu a fost rugat in nenumarate randuri sa se prezinte la succesiune deoarece el isi vrea partea. Ce se intampla daca nu se prezinta la succesiune in decurs de 6 luni? Isi poate pierde drepturile de mostenitor?