avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna cand un mostenitor declara ca renunta in mod expres in conformitate cu prevederile art. 1100, cod civil coroborate cu cele ale art. 1120, cod civil la succesiunea defunctului parinte.
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 19:17, 6 Februarie 2014
RalucaPuscas a scris:

Va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna cand un mostenitor declara ca renunta in mod expres in conformitate cu prevederile art. 1100, cod civil coroborate cu cele ale art. 1120, cod civil la succesiunea defunctului parinte.

Conform codului civil, nicio persoana nu poate fi obligata sa să accepte o moştenire ce i se cuvine in urma decesului celui ce lasa mostenirea. Se poate opta, fie pentru acceptarea acelei moşteniri sau pentru renunţarea la moştenire. De asemenea, cel care a mostenit, desi cunoaste date si fapte despre deschiderea mostenirii si cunoaste si ca este succesibil - mostenitor- citat fiind legal, in termenul de acceptare a mostenirii (termen care difera de la caz la caz), nu o accepta.
Buna ziua,
Renuntarea inInseamna ca acel mostenitor nu doreste sa succeada, sa mosteneasca nimic de la parintele decedat.nMostenirea se imparte intre restul mosteni
Notarul are dreptul de a trimite citatie mostenitorilor de drept (adica mostenitorul is vrea partea dar nu se prezinta la succesiune) ?
va rog sa-mi spuneti daca unul din fii nu a dat nici un semn de viata nici dupa 3 ani de la decesul parintilor mai poate avea pretentii de mostenire ? n-a facut nici acceptarea la notar. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. ... Arhanghelfirst Arhanghelfirst Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. În încheierea succesorală au fost evidențiate opțiunile succesorale ale celor doi frați ai ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la succesiune adeadina adeadina Buna ziua, am si eu o nelamurire: tatal meu a decedat acum cateva luni, el era titular al unui cont unde se vira subventia la pamant de catre APIA; acum mama ... (vezi toată discuția)