Exista următoarea speță :
Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe terenul moștenit de aceasta de la părinții ei, a construit o casa. După decesul străbunicului, bunica a dobândit un certificat de moștenire, prin care moștenește cota 3/4 din cota tatălui ei, (1/2). Moștenirea se refera, probabil, doar la construcție, deoarece terenul pe care este construit imobilul este moștenit de mama vitrega a bunicii mele. La momentul când s-a emis certificatul de moștenitor de către judecătorie, mama vitrega a bunicii, a declarat ca nu are alți "moștenitori". Anul trecut, decembrie 2021, mama vitrega a bunicii a decedat, iar în acel moment am primit vestea ca partea dânsei ar fi în proprietatea, sau ar urma sa între în proprietatea unor " nepoți" care au "îngrijit-o", se pare printr-o înțelegere ( verbala sau scrisa).
Nelamuririle:
Acești " nepoti" i-au oferit bunicii mele suma de 500 de euro pentru a ceda sau a vinde cota pe care o are.
1. Fiind încă în indiviziune, bunica are cota doar din construcție sau și din terenul pe care este construit imobilul?
2. Se poate ca mama vitrega a bunicii sa fi vandut/donat/înstrăinat cota dânsei către acești nepoti, fără sa existe o carte funciara, cadastru?
3. Bunica mea, fiind fiica vitrega, are drept de succesiune pe cota mamei ei vitrege?
4. Dacă se poate face ieșirea din indiviziune fără ca altcineva sa facă succesiunea pe cota mamei vitrege a bunicii? Și dacă se poate ce se va întâmpla cu terenul de sub construcție sau cel din jurul construcției care aparține bunicii mele ( va exista o cale de acces)?
5. Dacă acesti" nepoti" nu accepta sa se ajungă la o înțelegere, în sensul ca bunica sa primească o sulta( cred ca asa se numește) pentru cota ei, dar acești nepoti nu sunt proprietari pe cota mamei vitrege( pentru ca din ce ni s-a spus când am cerut extras de carte funciara, dacă nu exista cadastru sau carte funciara pe o proprietate, aceasta nu a fost înstrăinata de vechiul proprietar), bunica cui ar trebui sa ii plătească aceasta sultan, pentru a deveni proprietar și pe cota mamei vitrege?
Va mulțumesc!
M-au anunțat că dosarul a ajuns la ei recomandarea (sau ceva de genul) pentru înțelegere amiabilă. Este posibil sa fie o executare silita in perioada aceea de 3 ani , dar ei sa nu mă înștiințeze sau să ia vreo măsură ? Pentru că îmi pare că este ceva putred. Dacă mai aveam datorii către banca , rămânea lunar în biroul de credit sumă restanță. Dar de la momentul platii totale , am alb pe fiecare luna. Întreb : pot ei să aibă o executare silita dar sa nu o pună în aplicare decât atunci când vor? De exemplu sa fie o executare din 2012, 2013 , dar ei sa nu o pună în aplicare? Pentru că dacă există și de punea în aplicare nu aveam contul scos de sub poprire. Sau daca au trecut 3 ani și aceasta nu a fost pusă în practică , de prescrie?
Am avut în anul 2008 un credit la Millenium Bank ,la care am primit și un card de cumpărături. Din 2010 până în aprilie 2013 am avut poprire , reușind să achit întreaga sumă pe care executorul judecătoresc mi-a adus-o la cunoștință . Din mai 2013 nu mai figurez cu restante lunare către banca respectiva nici în biroul de credit. Azi , după aproape 5 ani , mă sună cei de la kruk, cum că ,as mai avea de plata pentru card o altă sumă. Ultima discuție cu ei mi-au zis că a fost in ianuarie 2013 , deci sunt aproape 5 ani . Acum dânșii îmi spun că trebuie plătită o altă sumă pentru acel card pentru că ei il au separat de credit. Este normal că după 5 ani să mă anunțe că am o suma de platit deși în biroul de credit nu mai figurez cu restante din mai 2013? Menționez că am procesul verbal de încheiere a popriri prin achitare a creditului cu data de 25.04.2013. Care ar fi soluția?