avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate allbike

Activitate allbike

gigipopa a scris:

„Doar un lider respectat și autoritar, un patriot, un român adevărat mai poate readuce ţara pe calea cea bună.
Îl vom găsi ? Îl vom avea ? Eu nu pot decât să sper !”


"... sub republică trăim, anume sub cea mai rea din formele republicei, când nu domnesc nici Pisistratizii cei iubitori de adevăr şi de arte, nici medicii cei generoşi şi mari, nici patricii Romei, ai Veneţiei, ai Olandei, ci plebea ... plebea în senzul cel mai rău al cuvântului, adunăturile fără trecut şi fără tradiţie din câteşipatru unghiurile lumii; căci acel care e cu totul înlăturat de la conducerea acestei ţări şi suplantat prin această plebe este poporul românesc însuşi, adevăratul popor românesc de rasă, gens Quiritium .

ªi de-aceea lucrurile nu pot merge bine, nici pot provoca entuziasmul popular.

... Adevărata regalitate ar consista în onestitate politică, căci onestitatea deprinderilor şi vederilor e caracteristică pentru monarhii întemeiate; pe când şiretlicul, amăgirea maselor cu vorbe, malonestitatea politică sunt atribute ale demagogiei pe de-o parte, ale despotismului pe de alta. Sub monarhia adevărată nu se aruncă în apă două milioane pentru un chei ca al Brăilei; nu are nimenea curajul de-a propune răscumpărarea liniei Cernavoda—Chiustenge; nu se fac biurouri de împământenire în Adunare, unde tuns, ras [î]l trece pe ovrei între cetăţenii statului român pentru parale ; nu se jefoaie visteria şi publicul cu lefuri ad-hoc de câte 40.000 fr. create pentru patrioţi improvizaţi din advocaţi fără pricini şi sabiuţe ignorante în directori de bancă şi drum de fier; nu se cumulează câte zece funcţii pe căciulă. lată ceea ce nu se face sub regalitatea adevărată, pentru că nu îngăduie monarhul să se despoaie poporul său fără a i se da în schimb vreo compensaţie materială sau morală din partea cavalerilor de industrie."

Mihai Eminescu, "Monarhie si republica", 16 martie 1882


... sub republică trăim... ªi de-aceea lucrurile nu pot merge bine...

alinc2000 a scris:

Din interpretarea per a contrario a art. 25^1 - L 16/1994, inteleg ca daca nu comunic in termen de 30 de zile de la deces intentia mea de a continua, inseamna ca nu doresc continuarea raporturilor contractuale.


pentru un contract de arendare incheiat in 2009, mai este valabil, astazi, art. 25^1 - L 16/1994?

daca este in continuare valabil art. 25^1 - L 16/1994, contractul de arendare, se intelege, incetand la data decesului arendatorului, mai are arendasul vreun 'drept de preemptiune'?

(sau, mai trebuie notificat arendasul de catre mostenitori cu privire la intentia lor (a mostenitorilor) de a vinde terenul?)





o opinie similara cu cea de mai sus:

Dreptul de preemţiune se naşte în favoarea arendaşului în temeiul legii pentru toate contractele de arendare încheiate după data intrării în vigoare a Codului civil, deoarece anterior acestei date (respectiv la momentul intrării în vigoare a Legii 247/2005) art. 9 din Legea arendării nr. 16/1994, care reglementa pe atunci dreptul de preemţiune al arendaşului, a fost abrogat.

în această ordine de idei, eu zic că, potrivit dispoziţiilor art. 6 din Codul Civil, care consacră principiul neretroactivităţii legii civile, contractul de arendare încheiat anterior datei de 01 octombrie 2011 şi ulterior anului 2005 nu poate conferi arendaşului un drept de preemţiune la vânzarea terenului de către arendator, întrucât dispoziţia care reglementa acest drept fusese abrogată, după cum am arătat mai sus.

[ link extern ]

intrucat contractul de arendare încheiat anterior datei de 01 octombrie 2011 şi ulterior anului 2005 nu poate conferi arendaşului un drept de preemţiune la vânzarea terenului de către arendator, mai e sau nu mai e obligatorie notificarea arendasului?



pentru contractele de arenda incheiate inainte de 01.10.2011, e, sau nu e necesara notificarea arendasului cu privire la vanzarea terenului?

Nu se va putea naşte dreptul legal de preempţiune al arendașilor atâta vreme cât contractul de arendare a fost încheiat anterior datei de 1 octombrie 2011, aceste contracte urmând a rămâne reglementate până la expirarea lor de legea în vigoare la data încheierii lor.
(argument- art. 102 din Legea nr. 71/2011: „Contractul este supus dispoziţiilor legii în vigoare la data când a fost încheiat în tot ceea ce priveşte încheierea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea sa.” )
[ link extern ]

Niconic a scris:

Accepta fiscul banii esalonat fara sa mi pună poprire pe salariu?


daca va pune poprire pe salariu e, practic, totuna cu esalonare. nu e bine?

nota: obtinerea de la fisc a 'esalonarii' e complicata rau, chiar imposibila. nu se merita nici incercat. lege (un 'o.u.g.' de 'esalonare') si 'inspectori' superaiurea.
"omu'" sa va dea cati bani are (cat si cand poate). si-i dati (banii) dvs. mai departe, fiscului.
Niconic a scris:

Buna ziua,as dori va rog sa mă ajutati cu o informație.Am primit de la fisc un titlu executoriu cu suma de 9700 lei...Întrebarea mea este daca imi pot executa casa care este ipotecata la o banca?va multumesc!


pentru 9.700 lei fiscul nu poate executa o casa...

"Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare" - Codul de procedură fiscală


trandafir2 a scris:

Noi, alegem nu-i bai, dar intrebarea care se pune este ... din ce? dintre cine si cine?
Ce poti sa alegi dintr-un raft in care ai : tocana de legume, creveti vietnamezi si niste conserve de peste cu solzii pe ei?


asta e raftu' 2014:

Ponta nu exclude candidatura la președinție - sau Isărescu, Oprescu, Tăriceanu, Geoană:confused:

[ link extern ]

Răspuns la discuția Noul guvern Ponta
Joha a scris:

Aveti o propunere mai buna....sa o auzim.....


a aparut po(a)nta 3 (zis(a) boc 7):justcuz:






petricapetrisor a scris:

antonescu s-a sinucis politic.


se pare ca aveti dreptate...


Crin Antonescu SE PRÃBUªEªTE
Crin Antonescu se prăbuşeşte în sondaje după ruperea USL, arată ultimele cifre date publicităţii de CSCI.
Ruperea USL l-a trimis pe Crin Antonescu în coada topului încrederii.
Datele sondajului confirmă scăderea lui Crin Antonescu.
Conform sondajuli, românii îl văd vinovat pe Crin Antoneascu de ruperea USL în proporţie covârşitoare.
Dupa ruperea USL, oamenii si-au schimbat parerea in rau despre Antonescu.


[ link extern ]

...numai ca CSCI (cel cu 'sondajul') este coordonat de catre Dan Sultanescu, un 'sociolog'.
pentru cine (inca) nu stie, acesta ('sociologul') este consilier de imagine al...premierului Victor Ponta...:confused: