Buna ziua,
in urma cu 7 ani si 2 luni am avut un accident cu victime.Au fost doua victime ,o persoana care a traversat prin loc nepermis si in stare avansata de ebrietate si alta persoana pe care nu a vazut-o nici un martor( find noapte ,dar nici eu sau insotitorul nu am observat-o in timpul accidentului) dar dupa toate masuratoriile la finalul cerecetari la fata locului a fost gasita in niste maracini.Fapta dupa lege s-ar prescrie in maxim 10 luni ,adica dupa 8 ani . Se mai pot cere daune materiale de la asigurator ?
Buna ziua ,
Am avut in urma cu 6 ani un accident cu victime , eram pe drum cu 2 benzi de mers pe sens , iar o persoana in stare de ebrietate a traversat fara sa asigure prin loc nepermis, am franat si virat dreapta , dar l-am acrosat si am intrat pe acostament unde am mai acrosat o persoana , viteza in urma expertizei a iesit mai mare cu 10 km/h peste limita admisa de 70km/h si se spune ca puteam evita accodentul daca conduceam sub 51km/h .
Au trecut 6 ani de la inceputul urmarii penele .
Dupa ce perioada de timp se poate invoca prescriptia faptei
Vrea sa intreb in cazul unui accident cu victima , care viteza se ia in considerare la dosar : cea cu care ma deplasam la momentul accidentului sau cea de evitare . Intr-o seara de iarna ma deplasam pe un drum cu doua benzi de circulatie pe ambele sensuri Si cu limita maxima admisa pe acel sector de drum de 70 km/h , fiind seara nu am vazut persoana decat in ultimul moment aproape de axul drumului , el traversa de la stanga spre dreapta pe directia mea de mers , atunci am franat puternic si am tras brusc in dreapta de volan lovindul cu usa stanga spate , iar masina a continuat traiectoria si am intrat in sant . De mentionat ca locul impactului a avut loc pe banda mea de mers cea de langa axa drumului si persoana in cauza a decedat la spital din cauza traumatizmelor suferite precum si stari de sanatate (avand cancer la plamanii) si o stare avansata de ebrietate de 2,2% . Multumesc pt orice raspuns pe care mi-l puteti oferi.