avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate danacotoi

Activitate danacotoi

Daca un detinut trimite mai multe cereri de eliberare conditionata si de exemplu la una ia amanare o luna, la alta este pus pe liber, la alta 2 luni care este valabila? Cea mai favorabila detinutului? Ultima in ordine cronologica?
Răspuns la discuția Art 595 NCPP
Multumesc pt toate lamuririle si aveti dreptate polemicile sunt inutile.
Răspuns la discuția Art 595 NCPP
Da sunt de acord ca in aceste cazuri(o singura infractiune,o conduita buna atat dealungul procesului cat si in detentie) ar fi ok sa se faca ceva.Eu spuneam din perspectiva ca la inselaciune un om care a avut mai multe fapte,continuate si cu o pedeapsa de 15 ani este redus la 5 ani si altul cu o singura fapta pt ca are sub 5 ani nu primeste nimic.Nu mi se pare corect si primul a luat 15 ani pt ca a meritat,dar totusi acum are 5 ani.
Răspuns la discuția Art 595 NCPP
multumesc pt raspuns.Da omul a avut avocat, a avut 2 ani cu suspendare la fond si apel,iar supremul i-a dat 3 ani si 6 luni cu executare.
Răspuns la discuția Art 595 NCPP
normal ca nu mi se pare corect,condamnarea de 3 ani si 6 luni nu este pt un prejudiciu mare si este a unui om care a lucrat si nu a facut nici o alta infractiune.Am inteles insa ca trebuie condamnati unii pt a scapa alte persoana sus puse,sunt niste statistici care trebuie sa dea bine.
Răspuns la discuția Art 595 NCPP
Ma intereseaza daca in cazul unei pedepse de 3 ani si 6 luni,inselaciune,hotarare definitiva din 2011,cu o incadrare de 10-20 ani,acum ca inselaciunea este maxim 5 ani se poate face ceva? Eu consider ca acum,in noul cod a aparut o lege mai favorabila si nu mi se pare corect ca numai cei cu pedepse mari sa beneficeze( adica daca ai o condamnare de 7 ani inselaciune este adusa la 5 ani) si ar trebui sa beneficeze si ceilalti pt ca si ei au primit o condamnare tot cu acelasi maxim.
Va multumesc anticipat
Discuție Art 595 NCPP
Acest articol poate sa fie invocat si intr-un caz de inselaciune (condamnare definitiva de 3 ani si 6 luni)? si pe baza Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 573/03.05.2011 si nr. 1470/08.11.2011 din care rezulta ca, pedepsele privative de libertate, aflate in executare pe baza unei decizii a unei instante, decizie ramasa definitiva, pentru a nu incalca autoritatea lucrului judecat, la intervenirea unei legi penale mai favorabile, pot beneficia de aspectul mai favorabil, numai in privinta beneficiilor rezultate dintr-o reducere a incadrarii fapte.
Răspuns la discuția Cereri eliberare conditionata
Mie nu mi se pare ok o amanare de o luna,ce poti sa inveti intr-o luna?(asta daca prin absurd poti sa crezi ca un om normal poate invata ceva acolo),de ce ii mai tin intr-un sistem si asa supra populat.Multumesc oricum pt sfaturi.
Răspuns la discuția Cereri eliberare conditionata
multumesc de raspuns,problema este ca pot ca ii dea din nou amanare,in aceasta eventualitate ne gandeam
Buna ziua
Un prieten a primit amanare de la instanta o luna (comisia din penitenciar la admis,nu are antecedente penale,nu are sactiuni,are multe recompense,cursuri,munca),intrebarea este;isi poate face o cerere de eliberare conditionata singur? As dori sa stiu daca il afecteaza cu ceva aceasta cerere sau daca il ajuta.Mentionez ca au trecut deja 20 de zile din amanare.
Va multumesc