avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai multe cereri de liberare conditionata - cea mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai multe cereri de liberare conditionata - cea mai favorabila

Daca un detinut trimite mai multe cereri de eliberare conditionata si de exemplu la una ia amanare o luna, la alta este pus pe liber, la alta 2 luni care este valabila? Cea mai favorabila detinutului? Ultima in ordine cronologica?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:20, 4 Martie 2014
Odata ce s-a admis cererea de punere in libertate nu mai are nici o relvanta existenta celorlalte cereri.
daca una din cererile de liberare este admisa atunci acel detinut va fi pus in libertate .
de regula instantele nu fixeaza termen de reanalizare ci termen de reiterare a cererii adica detinutul sa faca cerere de liberare la termenul stabilit de dansii , ori daca detinutul este liberat deja nu mai are cine sa faca cerere.
oricum mie mi se pare absurd ca instanta sa dispuna termen de reanalizare in comisie atat timp cat penitenciarul nu este parte in proces.
treaba cu reanalizarea in comisie la termenul de reiterare stabilit de instanta este o gaselnita a anp-ului .
din punctul meu de vedere , faptul ca un detinut face mai multe cereri de liberare conditionata , ar putea atrage sanctionarea detinutului (si am vazut cazuri) . chiar daca sunt mai multe cereri de liberare conditionata , dupa solutionarea primei cereri restul ar trebui respinse pe autoritate de lucru judecat ori ca prematur formulate.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre amanarea eliberarii conditionate alexandra.dinica alexandra.dinica buna ziua, odata intrat in comisia de eliberari conditionate, am primit o amanare de 8 luni, asta in martie, in luna mai, fiind transferat int-un alt ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata mondypink mondypink buna,imi poate spune cineva unde pot vedea cand s-a stabilit data de eliberare conditionata pentru un detinut? Multumesc (vezi toată discuția)
Inca un an pentru raport nicoleta1993 nicoleta1993 as dori sa va intre si eu:este posibil dupa ce ai intrat in comisie,sa iti mai dea inca un an in plus pentru un raport(ca la prins cu telefonul)??????? (vezi toată discuția)