Daca un detinut trimite mai multe cereri de eliberare conditionata si de exemplu la una ia amanare o luna, la alta este pus pe liber, la alta 2 luni care este valabila? Cea mai favorabila detinutului? Ultima in ordine cronologica?
daca una din cererile de liberare este admisa atunci acel detinut va fi pus in libertate .
de regula instantele nu fixeaza termen de reanalizare ci termen de reiterare a cererii adica detinutul sa faca cerere de liberare la termenul stabilit de dansii , ori daca detinutul este liberat deja nu mai are cine sa faca cerere.
oricum mie mi se pare absurd ca instanta sa dispuna termen de reanalizare in comisie atat timp cat penitenciarul nu este parte in proces.
treaba cu reanalizarea in comisie la termenul de reiterare stabilit de instanta este o gaselnita a anp-ului .
din punctul meu de vedere , faptul ca un detinut face mai multe cereri de liberare conditionata , ar putea atrage sanctionarea detinutului (si am vazut cazuri) . chiar daca sunt mai multe cereri de liberare conditionata , dupa solutionarea primei cereri restul ar trebui respinse pe autoritate de lucru judecat ori ca prematur formulate.