avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre amanarea eliberarii conditionate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

despre amanarea eliberarii conditionate

buna ziua, odata intrat in comisia de eliberari conditionate, am primit o amanare de 8 luni, asta in martie, in luna mai, fiind transferat int-un alt penitenciar am facut o alta cerere de eliberare conditionata, unde am primit o reducere a amanarii de 3 luni, ramanand astfel cu 5 luni insa data de intrare in comisie, dupa reducere este aceeasi cu data initiala stabilita la prima comisie.
As vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca sa pot beneficia de aceasta reducere caci la prima vedere am primit-o dar nu pot beneficia de ea caci am inteles ca timpul ce a curs de la prima comisie si pana la cererea facuta de mine nu se scade. va rog ajutati-ma cumva.Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:12, 6 August 2012
depinde de formularea instantei.
daca cea de-a doua instanta a fixat termen de reiterare la 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii posibil sa se ajunga la acelasi termen.
daca ati sti exact continutul sentintei v-as da raspunsuri mult mai bune.
de principiu , nici o instanta nu fixeaza termen de reanalizare deoarece ar insemna sa impuna acest lucru penitenciarului care , de fapt ,nu are nici o calitate in dosarul de liberare conditionata , adica nu este parte in proces si nu e corect sa obligi un tert sa execute o obligatie in urma unui proces penal unde nu are nici o calitate.
instantele fixeaza termen de reiterare ceea ce inseamna ca la acel termen petentul se poate adresa din nou instantei cu cerere de liberare conditionata.
conform DEX :
REITERÁ vb. I. tr. (Rar) A face din nou ceea ce s-a mai făcut, a repeta

de regula penitenciarele analizeaza persoana privata de libertate si la termenul redus insa cu aceasta ocazie amana tot la termenul stabilt la prima analiza si de acolo condamnatul sa se adreseze cu cerere de liberare conditionata.
daca reveniti cu detalii va mai explic.
sentinta spune din totalul de 8 luni de amanare se scad 3 luni si raman 5 luni de amanare
citat din sentinta << Reduce termenul de amânare propus de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, in ceea ce priveste acordarea liberării conditionate, de la 8 luni la 5 luni. >>
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
alexandra.dinica, utilizator
prima sentinta cea cu 8 luni a fost data in martie 13, iar cea dea doua cu reducerea de la 8 la 5 luni in mai 23.
as putea face o contestatie la executarea acestei amanari?
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
alexandra.dinica, utilizator
puteti face doar cerere de liberare conditionata.
de principiu , ar pute sa va fie respinsa ca "autoritate de lucru judecat" insa asa cum s- mai dat o sentinta , ar putea sa se mai dea una.
la contestatia la care faceti referire cam ce credeti ca ati putea contesta ?
cazurile de contestatie sunt stipulate in c.p.p. ,credeti ca va incadrati la vreuna din ele ?
eu cred ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cereri de liberare conditionata - cea mai favorabila danacotoi danacotoi Daca un detinut trimite mai multe cereri de eliberare conditionata si de exemplu la una ia amanare o luna, la alta este pus pe liber, la alta 2 luni care este ... (vezi toată discuția)
Inca un an pentru raport nicoleta1993 nicoleta1993 as dori sa va intre si eu:este posibil dupa ce ai intrat in comisie,sa iti mai dea inca un an in plus pentru un raport(ca la prins cu telefonul)??????? (vezi toată discuția)
Drepturi recidivisti roberto3 roberto3 Buna ziua! Daca de exemplu,o persoana a fost eliberata conditionat executand dintr-o pedeapsa de 6 ani circa 3 ani din ea si apoi recidiveaza , este condamnata ... (vezi toată discuția)