Am intampinat urmatoarea problema si as dori sa primesc parerea dvs vis-a-vis de de aceasta.
Lucrez la o societate cu raspundere limitata care a primit o factura din bulgaria cu ,, ulei brut fl.soarelui ", factura emisa cu tva desi societatea nostra este inregistrata in scopuri de tva, iar pe factura este trecut CIF nostru.
- nu stiu daca este corect sa emita factura cu TVA ?!
Multumesc anticipat.
- multumesc mult ........ imi cer scuze .. tot nu am inteles .......daca eu ,, persoana juridica Romania" platitoare de TVA (19%) intocmesc factura ( cu explicatiile de mai sus ) de ce sa cuprinda TVA - ul beneficiarului (BG) ?
Mentionez ca am incheiat Contract de prestari servicii cu Beneficiarul (BG) , am copie ca si el ,, beneficiarul " este platitor de TVA (BG) , avizele de expediere a ,,produsului finit " sunt insotire de CMR - document de transport ( care atesta ca " produsul finit " rezultat in urma procesari in Romania paraste statul procesatorului ....
Multumesc , si astept raspuns.
- Sunt platiror de TVA si vreau sa intocmesc o factura ,, c/v prestari servicii " pentru procesare seminte fls in vererea obtinerii de produse finite .
( beneficiarul este din Bulgaria ; am copie a codului de inregistrare in scopuri de TVA a beneficiarului - BG )
NU STIU DACA SA IAU TVA SAU NU !!!!
Multumesc anticipat si astept raspuns urgent.
-am urmatoarea nelamurire si va rog mult sa ma ajutati : - fabrica are probleme fianaciare grave(cred ca o sa se inchida sau o sa fie vanduta) :- nu poate sa-si plateasca salariatii , nu-si respecta contractul colectiv de munca : in cazul diponibilizari se dau sase salarii; nu stiu daca este corect dar s-a luat urmatoarea decizie la nivel de director - s-a hotarat ca timp de 30 zile sa se dea concediul fara plata (cu toate ca se semneaza condica de prezenta - adica oameni vin incontinoare la serviciu)si bani sa se ridice de la caserie pe baza unor borderouri fiind obligat sa semenzi inainte concediul fara plata si pe urma statul de plata pentu bani (in caz contrar nu ti se da bani ).In contractul colectiv de munca concediul fara plata se da numai la cerea ta .O situatie destul de ciudata ... intrebarea este daca semnez concediul fara plata sa pot sa-mi iau bani mai pot beneficia de toate dreputile din contractul colectiv de munca : sase salarii compensatorii si somaj in caz ca se inchide fabrica si in cartea de munca bine inteles ca o sa fie operata ultima luna (concediu fara plata ) ? Hotararea Directorul General cum vi se pare ..? Nu stiu daca m-am facut inteleasa , dar as dorii foarte mult un raspuns din partea d-voastra .Va multumesc anticipat si astept raspun urgent.
-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.
:-/ -va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme :
1 ) este corect ?! - completez fila care imi este lasata in alb de soferul care ridica marfa - eu sunt beneficiarul filei de CEC ( Barat) stipulat la ordin nu are nici un viciu de forma (este semnat de tragator,stampilat , la ordin , datat )
2) in cazul cand nu se deconteaza .... cine raspunde pentru nencasarea ei , bine inteles tragatorul care a emis fila ... ?!
3) are vreo problema in cazul nencasari filei de cec , persoana care a completat file de cec (beneficiarul) ?
Astept raspuns. Va rog cat mai urgent ...