-am urmatoarea nelamurire si va rog mult sa ma ajutati : - fabrica are probleme fianaciare grave(cred ca o sa se inchida sau o sa fie vanduta) :- nu poate sa-si plateasca salariatii , nu-si respecta contractul colectiv de munca : in cazul diponibilizari se dau sase salarii; nu stiu daca este corect dar s-a luat urmatoarea decizie la nivel de director - s-a hotarat ca timp de 30 zile sa se dea concediul fara plata (cu toate ca se semneaza condica de prezenta - adica oameni vin incontinoare la serviciu)si bani sa se ridice de la caserie pe baza unor borderouri fiind obligat sa semenzi inainte concediul fara plata si pe urma statul de plata pentu bani (in caz contrar nu ti se da bani ).In contractul colectiv de munca concediul fara plata se da numai la cerea ta .O situatie destul de ciudata ... intrebarea este daca semnez concediul fara plata sa pot sa-mi iau bani mai pot beneficia de toate dreputile din contractul colectiv de munca : sase salarii compensatorii si somaj in caz ca se inchide fabrica si in cartea de munca bine inteles ca o sa fie operata ultima luna (concediu fara plata ) ? Hotararea Directorul General cum vi se pare ..? Nu stiu daca m-am facut inteleasa , dar as dorii foarte mult un raspuns din partea d-voastra .Va multumesc anticipat si astept raspun urgent.
Perioada de concediu fara plata nu este vechime in munca. Adica, se scade din stagiul de cotizare pentru somaj. Daca salariile se dau preferential puteti actiona in justitie pentru plata acestuia, dar si o reclamatie la ITM poate fi stimulativa. Concediul fara plata se acorda la cerere , de aceea va pune si sa faceti cerere altfel sunt obligati sa va plateasca. Daca in stat figurati in concediu fara plata si in realitate munciti riscati sa nu mai primiti salariu pentru zilele muncite si sa faceti "munca patriotica"
chiar daca nu primesti acum salariul ,tot il vei primi.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
LaviB
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la problema cu care ma confrunt: anul trecut la data de 13 dec 08 a venit seful la mine la birou si ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila
mirrella65
In urma unei Hotarari definitive si irevocabile, societatea la care am fost salariata trebuie sa imi plateasca c/v a sase salarii brute negociate si cheltuieli ... (vezi toată discuția)