avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate diablow777

Activitate diablow777

Se da urmatorul caz, pacient in varsta de aproximativ 65 ani, supus unei interventii chirurgicale in anul 1995, interventie ce are ca diagnostic Hematom subdural cronic de emisfer drept.

Actele de la Spital ilustreaza doar diagnosticul de mai sus si faptul ca la externare (9 zile spitalizare) pacientul era constient. (in prezent decedat, la peste 10 ani distanta de operatie, alte cauze)

Se poate invoca anularea unui act de VC pe motiv de lipsa discernamant in urma interventiei? Perioada dintre externare si semnare CVC de aproximativ 3 luni (contract semnat la notar de catre pacient si coproprietar)

Se poate cere si evidentia clar printr-o expertiza medicolegala daca ar fi putut sau nu sa aibe discernamant?
Denigrarea patronului, asta a fost motivul... dar nu vorbim de CIM ci de colaborare PFA.

Nu ma intereseaza ca nu mai colaborez cu ei, eu vreau sa stiu strict daca pot actiona in judecata persoana care m-a inregistrat fara acordul meu in scopul denigrarii si aducerii de prejudicii.

Daca da, cum as putea face asta avand in vedere ca doar banuiesc cine este persoana respectiva, patronul nu vrea nici sa imi spuna cine este si nici nu imi pune la dispozitie inregistrarile.

Multumesc,
Multumesc pentru raspuns.

Contractul a fost simplu de desfacut, din Ianuarie am fost mutat de pe contract pe PFA... deci...

Ce as vrea eu sa atac este ilegalitatea inregistrarii care a dus la situatia asta, deci persoana care m-a inregistrat fara consimtamant.... cu firma realizez ca nu am nicio sansa...
Buna ziua,

Daca un coleg la serviciu, fara stirea mea m-a inregistrat cu telefonul, la tigara, in timp ce "barfeam" sefii companiei, inregistrare trimisa chiar acestora in urma careia mi-am pierdut locul de munca, pot actiona persoana respectiva in judecata din moment ce eu nu mi-am dat acordul pentru acea inregistrare, ba mai mult a dus la incheierea colaborarii dintre mine si firma?

Mentionez ca desi banuiesc cine este persoana respectiva, patronul companiei nu vrea sa imi trimita nici inregistrarile si nici sa imi spuna cine este acea persoana.

Cum pot proceda in acest caz? Este legal ce a facut colegul care m-a inregistrat?
multumesc!

Nu este niciun imobil, este vorba doar de niste terenuri arabile (extraurbane) unde, din tot titlul de proprietate al bunicului, reclamantul cere instantei sa i se atribuie lui 65% din terenuri si mie 35%, acel 65% reprezentand terenurile mai valoroase, acesta mentionand ca i se cuvine lui acel procent/teremiro pentru ca el le-a muncit de 20 de ani.
Buna ziua,

Ma puteti, va rog, lamuri cu o problema?

Daca cineva insista in fata instantei ca i se cuvin anumite terenuri care nu sunt pe numele lui (ci pe al tatalui lui -decedat- respectiv bunicului meu - tatal meu a decedat) doar pentru ca el le-a muncit de 20 de ani, acest argument ii da dreptul sa ii ramana lui? (procentul de terenuri cerut de reclamant fata de ce mi se ofera mie este de 65% - 35%).

Nu stiu daca se incadreaza la uzucapiune, eu detin toate actele/titlurile de proprietate ale bunicului in original.
Buna ziua,

Ma puteti va rog, lamuri daca am dreptul la un avocat din oficiu in situatia in care am fost dat in judecata de catre o ruda pe Civil, obiectul dosarului fiind "succesiune partaj succesoral"?

Multumesc!
Buna ziua,
Daca poate cineva sa ma lamureasca cu un aspect…
Vecinul din stanga casei mele are in spatele curtii lui un teren care apartine primariei desi acesta il munceste (plantat legume + vie + construit anexe –solar/WC-) illegal de mai bine de 10 ani (eu abia acum am aflat ca acel teren este al primariei, nu al lui).
Eu am aflat de curand acest aspect deoarece am facut investigatii, fiind in conflict cu vecinul din pricina unui alt teren pe care acesta il revendica, fapt pentru care am realizat si acest lucru.
Acest vecin, fiind ruda cu primarul din comuna respectiva, sunt sigur ca face demersuri ca primaria sa ii cedeze lui (prin orice mijloc legal) acel teren care momentan apartine primariei.

Mentionez ca intre casa mea si casa lui se afla o ulita (apartine primariei) care are scopul de access catre un alt teren aflat in proprietatea mea, deci nu sunt vecin direct, ne desparte acea ulita de 3 metri latime (in caz ca este relevanta aceasta informative).

Intrebarea pentru dvs, exista posibilitatea ca primaria sa ii cedeze lui acel teren, sau sa ii dea dreptul de a il folosi in interes propriu? Sunt sigur ca asta urmareste vecinul impreuna cu primarul.
Nu stiu daca pot sa fac si eu o cerere prin care sa imi exprim dorinta de a avea si eu access la acel teren? Sau cum pot opri acest lucru?
Răspuns la discuția Drept mostenire stranepot
Nu, nu imi place la gramada, dar nu imi place nici sa fiu sunat prin sedinte si sa fiu amenintat cu instante etc pentru simplul fapt ca 2 generatii inaintea mea nu au fost in stare sa rezolve aceasta situatie iar acum eu sa fiu cel presat prin diverse modalitati.

Eu nici macar nu stiu ce terenuri sunt alea si unde sunt pozitionate....

Sunt multe aspecte (extrem de frustrante pentru mine) pe care nu le-am prezentat mai sus, am incercat sa fiu scurt si la obiect, daca le-ati cunoaste atunci probabil ati intelege de ce "imi place la gramada".

Multumesc pentru raspuns!

Intr-adevar, m-am exprimat eu gresit, nu este citatie ci "Notificare".