avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desființare titlu proprietate cu mostenitori decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desființare titlu proprietate cu mostenitori decedati

Buna ziua, vin catre dvs cu rugamintea de a ma indruma pe problema de mai jos.

Problema este legate de un titlu de proprietate (terenuri arabile) al bunicului meu (decedat in 2000), pe care unchiul meu pune presiune pe mine pentru a face succesiunea (bunicul meu avea doi fii, tatal meu care a decedat in 2020 si unchiul in cauza).
Cum tatal meu a decedat, mostenitori legali pe titlul respective ramane unchiul meu + eu + sora mea.
Noi (eu si sora mea) nu suntem de accord cu varianta de succesiune propusa de unchiul meu (el sa ramana cu mare parte din terenurile de pe titlu de altfel si cele mai de valoare), drept urmare am primit o instiintare de la avocatul lui de a ma prezenta in mijlocul saptamanii, la orele pranzului la cabinetul de avocatura pentru a rezolva amiabil.

Eu nu pot sa ma prezint deoarece locuiesc in alt oras (200 km distanta) insa buletinul este pe orasul in care locuieste unchiul meu.

1) Este o problema daca nu ma prezint asa cum am fost instiintat de avocat?
2) Avand in vedere ca tatal meu a decedat si ca mostenitori ramane unchiul meu, sora mea si cu mine, cum se face spargerea in instant? (in idea in care ma da in judecata – cel mai probabil)

PS: Mentionez ca acea citatie a fost trimisa pe adresa mamei mele (de altfel si adresa mea din buletin) insa sora mea are o alta adresa in buletin. Semnarea primirii citatiei a fost facuta de mama mea, desi ea nu este inclusa in masa succesorala (nu are drept de mostenitor, fiind sotia tatalui mei - decedat)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
diablow777, utilizator
Cel mai recent răspuns: diablow777 , utilizator 20:05, 2 Martie 2022
Nu sunt de specialitate dar am oarecare experienta. " Amiabil in acest caz inseamna ca dumneavoastra sa acceptai in scris la notar o impartire a mostenirii altfel decat in conditiile legii. Sunt multe variante, depinde ce va propune unchiul. Dumneavoastar puteti refuza fara probleme orice propunere. In cele din urma mostenirea se va dezbate in instanta. Atentie mare daca mai exista si alti mostenitori de care nu aveti cunostinta. Daca ati primit "citatie" o puteati nprimi numai de la judecatorie asta inseamna ca deja unchiul a deschis procedura de mostenire prin instanta. Poate ati primit doar o invitatie din partea avocatului, cu confirmare de primire. Asta nu va obliga sa va prezentati. Daca nu va puteti deplasa puteti face o videoconferinta, la o data si la o ora stabilita de acord comun, pe care o puteti inregistra.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
romeo bratu, utilizator
Multumesc pentru raspuns!

Intr-adevar, m-am exprimat eu gresit, nu este citatie ci "Notificare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, unul din mostenitori nu vrea sa se prezinte dangabrielus dangabrielus Buna ziua, am si eu o intrebare: ce pasi trebuie sa urmez pentru rezolvarea urmatoarei situaii: Mostenirea dupa bunici, bunicul a decedat acum 9 ani iar bunica ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral in instanta Viorel Badea Viorel Badea Buna ziua, Numele meu este Badea Viorel si ma confrunt cu urmatoarea problema: eu si sora mea (impreuna cu ceilalti mostenitori - frati ai tatalui nostru care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune george2016 george2016 Cum as putea deschide procesul de succesiune la notariat sora mea fiind de negasit? Pot deschide procesul fara ea si cum? Multumesc. Ce acte trebuie pentru a ... (vezi toată discuția)