avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, unul din mostenitori nu vrea sa se prezinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, unul din mostenitori nu vrea sa se prezinte

Buna ziua, am si eu o intrebare: ce pasi trebuie sa urmez pentru rezolvarea urmatoarei situaii: Mostenirea dupa bunici, bunicul a decedat acum 9 ani iar bunica acum 6 luni, au avut 2 copii tatal meu su unchiul, ambii au decedat inaintea bunicilor, acum la succesiune venim nepotii (eu si sora mea iar din partea unchiului cei doi veri), unul din cei doi verisori nu vrea sa seprezinte la notar, el este copil al unchiului meu dintr-o relatie nelegitima dar a fost recunoscut de acesta, eu nu am stiut de existenta varului pana acum 2 ani, nu ii stiu decat numele si localitatea unde locuieste, a fost anuntat deces si de dezbaterea mostenirii dar nu vrea sa dea curs invitatiei la notariat. Ce trebuie sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: dangabrielus , utilizator 11:49, 21 Ianuarie 2015
Va adresati notarului, va fi citat la succesiune. Daca nu se prezinta nu aveti alta cale decat o actiune in instanta de dezbatere a succesiunii si eventual de partaj.
Daca nu se prezinta nu mergeti la notar ca pierdeti banii.
Mergeti la avocat ca sa sa indrume si sa va redacteze actiune in justitie ca sa puteti rezolva.
Doar prin proces puteti face dezbaterea mostenirii.
Nu ii stiu adresa, doar numele si orasul in care locuieste (este altul decat cel in care se va face dezbaterea mostenirii). Multumesc, am sa iau legatura cu un avocat pentru dezbaterea mostenirii dar nu imi dau seama cum il gasesc pentru a fi citat. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare titlu proprietate cu mostenitori decedati diablow777 diablow777 Buna ziua, vin catre dvs cu rugamintea de a ma indruma pe problema de mai jos. Problema este legate de un titlu de proprietate (terenuri arabile) al ... (vezi toată discuția)
1 titlu de proprietate , 2 mostenitori in judete diferite cris784 cris784 Situatia de fata este 1 titlu de proprietate emis pe numele bunicilor mei, acestia au decedat si cei 2 mostenitori (tatal meu si unchiul meu) si ei sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!tatal meu decedat avea un titlu de proprietate de la ... Banaurs Catalina Banaurs Catalina Buna ziua!Tatal meu decedat avea un titlu de proprietate de la parintii lui pe niste terenuri extravilane impreuna cu fratii lui majoritatea morti si ... (vezi toată discuția)