avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Tatal meu decedat avea un titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Tatal meu decedat avea un titlu de proprietate de la ...

Buna ziua!Tatal meu decedat avea un titlu de proprietate de la parintii lui pe niste terenuri extravilane impreuna cu fratii lui majoritatea morti si acestia.Cum putem noi copiii sa trecem actele pe numele noastre avand in vedere ca sunt si unchii nostri pe acest titlu.Care este procedura si cu cine putem rezolva situatia?Cu un avocat sau cu un notar?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Banaurs Catalina , utilizator 14:40, 18 August 2021
Daca va intelegeti cu verisorii unchilor decedati si cu unchii in viata, rezolvati totul la un birou notarial (si un expert cadastrist), in sensul ca dezbateti succesiunea dupa tata (/parinti), verisorii dvs isi dezbat succesiunea dupa unchii decedati, apoi toti mostenitorii impreuna cu unchii in viata intabulati dreptul de proprietate asupra terenurilor si vi le impartiti cum doriti.
Daca nu va intelegeti (chiar si cu unul din unchi sau mostenitori) sau nu sunteti prezenti cu totii la dezbaterea mostenirilor si la partajarea terenurilor,nu va ramane decat sa va adresati instantei, suportant cu totii costuri considerabil mai mari intr-un proces care va dura ... mult si bine.
Multumesc mult!

Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare drepturi succesorale fara certificat de mostenitor Epuree Epuree Buna ziua, Bunicii au avut 5 copii, eu sunt nepotul bunicilor. Ordinea celor morti este, primul un unchi (are 4 copii in viata si sotia moarta), al doilea ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan toma st toma st Doresc sa intabulez pe numele meu doua parcele teren extravilan, mostenire de familie. Santem trei frati, parintii decedati amandoi. Precizez ca sunt mai multe ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)