Doresc sa intabulez pe numele meu doua parcele teren extravilan, mostenire de familie. Santem trei frati, parintii decedati amandoi. Precizez ca sunt mai multe parcele. Fratii mei nu se opun dar din diverse motive nu doresc intabularea, pentru ei, acum. Intrebarea mea, Cum sa procedez ? De unde sa incep ? Multumesc.
In afara de cele două parcele care va intereseaza pe dvs, mai exista si alte bunuri de la părinți, pe care le poseda frații?
Sau toată averea consta in cele 2 parcele?
Ok.
Atunci dezbateti succesiunea după ambii părinți pentru acele doua parcele, rămâneți toti 3 moștenitori, după care frații va donează cotele lor de 2/3 din acele terenuri, iar dvs va reintregiti dreptul de proprietate.
In baza certificatului de moștenitor după parinti și al contractului de donație, vi se va face intabularea.
Cand se vor hotărî frații cu privire la restul terenurilor, va trebui ca de la acelasi birou notarial sa obțineți un supliment la certificatul de mostenitor inițial și să încheiati, la fel Un contract de donație.
Da, succesiunea se dezbate la notar. Competenta teritoriala apartine oricarui birou notarial din localitatea unde parintii au avut ultimul domiciliu.
Procedura succesorala se finalizeaza cu eliberarea certificatului de mostenitor.
Prin exceptie, daca nu va intelegeti cu fratii si exista divergente, va trebui sa va adresati instantei.
Succesiune
mosu1907
Buna ziua!
Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Intabulare
satrico
Buna seara . Parintii au un apartament , mama e decedata de doua luni , suntem patru frati , tata doreste sa faca intabularea apartamentului si dupa aceea sa ... (vezi toată discuția)