avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren extravilan

Doresc sa intabulez pe numele meu doua parcele teren extravilan, mostenire de familie. Santem trei frati, parintii decedati amandoi. Precizez ca sunt mai multe parcele. Fratii mei nu se opun dar din diverse motive nu doresc intabularea, pentru ei, acum. Intrebarea mea, Cum sa procedez ? De unde sa incep ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: toma st , utilizator 12:37, 8 Octombrie 2019
In afara de cele două parcele care va intereseaza pe dvs, mai exista si alte bunuri de la părinți, pe care le poseda frații?
Sau toată averea consta in cele 2 parcele?
Mai sant inca 5 parcele teren, casa cu gradina si anexe, etc. Eu sant interesat doar de cele doua terenuri.
Ok.
Atunci dezbateti succesiunea după ambii părinți pentru acele doua parcele, rămâneți toti 3 moștenitori, după care frații va donează cotele lor de 2/3 din acele terenuri, iar dvs va reintregiti dreptul de proprietate.
In baza certificatului de moștenitor după parinti și al contractului de donație, vi se va face intabularea.
Cand se vor hotărî frații cu privire la restul terenurilor, va trebui ca de la acelasi birou notarial sa obțineți un supliment la certificatul de mostenitor inițial și să încheiati, la fel Un contract de donație.
Scuzati nestinta. Succesiunea se face la notariat ? Certificatul de mostenitor cine il elibereaza ? Cu ce sa incep, pasii de urmat ?
Da, succesiunea se dezbate la notar. Competenta teritoriala apartine oricarui birou notarial din localitatea unde parintii au avut ultimul domiciliu.
Procedura succesorala se finalizeaza cu eliberarea certificatului de mostenitor.
Prin exceptie, daca nu va intelegeti cu fratii si exista divergente, va trebui sa va adresati instantei.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Intabulare satrico satrico Buna seara . Parintii au un apartament , mama e decedata de doua luni , suntem patru frati , tata doreste sa faca intabularea apartamentului si dupa aceea sa ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. ... Exatlon Exatlon Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. Ea a decedat acum 5 ani, iar tata acum 3 ani. Cat a fost in viata tata nu a facut succesiune ... (vezi toată discuția)