Doresc sa intabulez pe numele meu doua parcele teren extravilan, mostenire de familie. Santem trei frati, parintii decedati amandoi. Precizez ca sunt mai multe parcele. Fratii mei nu se opun dar din diverse motive nu doresc intabularea, pentru ei, acum. Intrebarea mea, Cum sa procedez ? De unde sa incep ? Multumesc.
Atentie, insa, ca optiunea succesorala este indivizibila.
Chiar daca dvs dezbateti succesiunea partial, numai pentru cele doua terenuri (la care fratii dvs nu au pretentii) daca ei dau declaratie de renuntare la succesiune, renuntarea priveste TOT.
Adica renunta si la restul terenurilor, chiar daca nu le includeti acum la dezbaterea mostenirii.
De aceea v-am intrebat daca parintii mai au si alte bunuri.
Asa ca, va sfatuiesc sa ramaneti toti 3 mostenitori in cote parti elage de 1/3 fiecare, dupa care fratii sa va doneze dvs cele 2/3.
Succesiune
mosu1907
Buna ziua!
Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Intabulare
satrico
Buna seara . Parintii au un apartament , mama e decedata de doua luni , suntem patru frati , tata doreste sa faca intabularea apartamentului si dupa aceea sa ... (vezi toată discuția)