avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. ...

Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. Ea a decedat acum 5 ani, iar tata acum 3 ani. Cat a fost in viata tata nu a facut succesiune dupa ea. Acum copiii ei vor sa faca taxa de succesiune dupa mama lorsi au nevoie si de mine. Ce am eu de facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:56, 29 August 2022
Sa obtineti de la un notar un certificat de calitate de mostenitor dupa tata, in baza caruia sa semnati la dezbaterea succesiunii dupa sotie.
Mostenitorii sotiei sunt: tatal dvs (in calitate de sot supravietuitor) si cei 4 copii ai sotiei.
Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor dupa sotie, va adresati aceluiasi birou notarial de unde ati obtinut certificatul de calitate de mostenitor dupa tata si solicitati suplimentarea masei succesorale, cu cota pe care a mostenit-o tata de la sotie.
In final, dvs veti mosteni cota tatalui dv, pe care la randul sau a mostenit-o de la sotie si veti fi coproprietar in indiviziune cu ceilalti 4 copii.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
raluk0207, utilizator
Buna ziua! Acest certificat se poate scoate oriunde sau doar la ultimul domiciliu al decedatei? Succesiunea unde se dezbate? Multumesc!
Daca se renunta la mostenire ce trebuie facut?


Exatlon a scris:

Buna ziua! Acest certificat se poate scoate oriunde sau doar la ultimul domiciliu al decedatei? Succesiunea unde se dezbate? Multumesc!


Succesiunea se dezbate la orice birou notarial din circumscriptia Judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Certificatul de calitate de mostenitor tot de acolo se obtine


Exatlon a scris:

Daca se renunta la mostenire ce trebuie facut?


Cine sa renunte la mostenire? Dvs nu aveti in mod direct vocatie succesorala la mostenirea sotiei tatalui, caci nu sunteti ruda de sange cu aceasta.

Alte discuții în legătură

Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)