avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 1 titlu de proprietate , 2 mostenitori in judete ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

1 titlu de proprietate , 2 mostenitori in judete diferite

Situatia de fata este 1 titlu de proprietate emis pe numele bunicilor mei, acestia au decedat si cei 2 mostenitori (tatal meu si unchiul meu) si ei sunt decedati. Astfel eu sunt mostenitor din partea tatalui meu si verisori mei sunt mostenitori din partea unchiului . Problema este ca tatal meu a decedat in judetul Bihor ,respectiv toata familia noastra domiciliaza aici insa unchiul meu si el decedat fiind, domicilia in Arad la fel si verisori mei domiciliaza in Arad. La momentula ctual verisori mei doresc sa cumpere de la mine partea noastra de pamant, insa titlurile de proprietate ale bunicilor mei in original sunt la ei, eu detin doar copii de pe ele, ca sa se faca sucesiunea ei trebuie sa vina in judetul Bihor sau noi trebe sa mergem in judetul Arad ? avand in vedere ca ultimul mostenitor decedat este tatal meu . Mentionez ca nu s-a facut nici o mostenire, succesiune ... absolut nimic pana acum , titlurile de proprietate inca figureaza pe numele bunicilor mei .
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:27, 17 Octombrie 2011
Dezbaterea succesiunii se face la notariatul sau instanta competenta in nraza careia a avut ultimul domiciliu defunctul de pe urma caruia se dezbate succesiunea.
Car3men a scris:

Dezbaterea succesiunii se face la notariatul sau instanta competenta in nraza careia a avut ultimul domiciliu defunctul de pe urma caruia se dezbate succesiunea.

Si in cazul in care mostenitori din judetul arad nu sunt de acord si nu vor sa vina in bihor sa facem actele , trebuie sa ma indrept la instanta astfel obligandui sa vina in judetul ultimului defunct pentru a solutiona actele/
In situatia in care nu va puteti intelege in fata notarului urmeaza sa va adresati instantei avind in vedere ca cererile privitoare la mostenire sunt de competenta instantei ultimului domiciliu al defunctului . Fiind vorba de succesiunea dupa bunici, instanta ultimului domiciliu al acestora este competenta.
cris784 a scris:

Car3men a scris:

Si in cazul in care mostenitori din judetul arad nu sunt de acord si nu vor sa vina in bihor sa facem actele , trebuie sa ma indrept la instanta astfel obligandui sa vina in judetul ultimului defunct pentru a solutiona actele/

Nu se pune problema daca vor sa vina sau nu vor sa vina!

Textul de lege asa spune, si atunci nici un notar si nici o alta instanta nu va deschide succesiunea daca nu este competenta.

Deci, vor nu vor sa vina, este musai!

:P
Succesiunea de pe urma unchiului o vor dezbate verii la Arad, cea de pe urma tatalui dvs o dezbateti dvs. la Bihor. Dupa aceea, mostenitorii tatalui dvs si cei ai unchiului vor merge pentru dezbaterea succesiunii bunicilor in localitatea unde acestia au avut ultimul domiciliu. Ulterior, puteti vinde terenul dvs verilor la un notariat din judetul unde se afla terenul. Daca rudele se inteleg, toata povestea se rezolva la un notariat din Arad, unul din Bihor si unul de unde au decedat bunicii. Verii nu trebuie sa fie de fata cand dezbateti succesiunea dupa tatal dvs si nici invers (dvs. nu trebuie sa fiti prezent cand se dezbate succesiunea dupa unchi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care ... CLAUDIA GRIGORE CLAUDIA GRIGORE Bună ziua ,as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care a avut 4 copii ,3 au murit, dintre care și tatăl meu,unchiul care trăiește nu vrea nimic din ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinacornelia irinacornelia buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren arabil alex9210 alex9210 Buna seara, bunicii mei au detinut o suprafata de teren , tatal meu fiind unicul mostenitor, in cele din urma accesta a decedat fara sa faca succesiunea, ... (vezi toată discuția)