avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate cristiis

Activitate cristiis

La dosar. Mai cunoasteti un alt dosar in Romania care sa fie castigat pe timbrul de mediu in apel? Ati putea detalia dosarul sau avea acces la informatii? Cum de zeci de instante considera ca nefondate cererea de inmatriculare fara plata timbrului de mediu si dupa decizia CJUE dupa 15 oct. care in cauza C-331/13 in Concluziile avocatului general, Cadru General- (3)
Curtea a interpretat ca: "se opune ca un stat memru sa instituie o taxa de poluare aplicata autovehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari in acest statul membru menționat, a unor vehicule de ocazie cumpărate în alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeași vechime și aceeași uzură de pe piața națională”

2.Articolul 110 TFUE prevede:
„Niciun stat membru nu aplică, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natură mai mari decât cele care se aplică, direct sau indirect, produselor naționale similare.
De asemenea, niciun stat membru nu aplică produselor altor state membre impozite interne de natură să protejeze indirect alte sectoare de producție.”
Primul caz castigat pe timbrul de mediu la Curtea de apel Bucuresti, obligaţia de a face INMATRICULARE AUTO FARA PLATA TIMBRU MEDIU, la Curtea de apel Bucuresti, Respinge recursul ca nefondat SPCPCIV in 03.10.2014
Va rog mai multe detalii. =D>
Deci trebuie sa ma inscriu numai la debutanti? Vechimea in studii, pt. o astfel de calificare este valabila numai in institutii publice.
In general easte vorba de consilier, inspector, expert clasa I (studii superiore)
Eu nu am vechime decat in domeniul privat si asi dori sa intru ca si functionar public in una din institutiile care scot postul la concurs dar nu in gradul de debutant deoarece sunt f. putine posturi scoase la concurs.
Conform celor de pana acum ar trebui sa dau examen numai in gr. de debutant deoarece nu am fost/sunt angajat in domeniul privat ca si functionar public. Nici nu am cum.
Asa ca va intreb, vechimea din sectorul privat, pe studii superioare,(consiler bancar, director vanzari, dir. marketing cu studii superiore) pot constitui vechime in campul muncii implicit recunoscutepentru un examen pe post de consilier, inspector, expert in grad de asistent- vechimea fiind din campul muncii din sectorul privat?
La fel ca mine sunt mai multi absolventi de administratie si nu am obtinut nici un raspuns clar pana acum de la nimeni.
De ex.: functiile pe specialitatea studiilor se imparte in cateva categorii principale, ca de exemplu studii socio-umane si studii tehnice.
Orice functie cu studii socio-umane ocupata in domeniul privat reprezinta pentru absolventii de Administratie Publica vechime in campul muncii. In functie de anii din campul muncii pot participa la examenele pentru functionari public in gr. asistent, principal, superior. Sau nu.

Daca am fost 2 ani director vanzari in sectorul privat cu studii superiore, pot sa ma inscriu la examen pe post de consilier in grad de asistent?

Eventual pe coduri COR care sunt meseriile functiile ce pot fi ocupate in sectorul privat recunoscute pt a ma inscrie la examen in functii publice clasa-I
Răspuns la discuția executare silita
Am obtinut un titlu de executare in instanta. Urmeaza pasul urmator. Daca finalizez cu executare am sa postez.
Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane inclusiv din R.U. sa aflu daca fiind absolvent de Stiinte Administrative pot acumula experienta in domeniul privat si pe ce posturi.

Un exemplu ar fi daca asi avea vechimea de 2 ani in functia de consilier bancar, pe studii superioare, constituie vechime in studii? Asi putea sa ma inscriu la un examn in gr. de asistent? Exemplu la 3 ani vechime in privat - gr. principal? 5 ani- superior; etc.?

Care sunt meseriile/ functiile, pe care un absolvent de Administratie Publica-(FEAA-UAIC ) ce are vechime intr-o companie/firma privata, poate sa se inscrie la un concurs/examen pe postul de executie de consilier, inspector, exert etc. in gradul de asistent, principal sau supperior?

Daca vechimea ca si functionar bancar nu recunoscuta ce alte functii ar trebui sa fie recunoscute?
De ex.: manager sau dir. marketing, director vanzari, la o companie privata pot constitui vechime in studii?

Daca absolventii de studii economice, juridice,tehnice etc. pot fi angajati in domeniul privat pe studiile absolvite, in situatia in care acestia doresc sa se inscrie la un examen ca si functionari publici, le este recunoscut ca vechime in campul muncii experienta/vechimea in munca din domeniul privat (din care provin) si pot participa la examene in gr. superioare celui de debutant in mediul bugetar.
Care ar fi echivalentul pentru cei cu stiinte administrative?
Ce functie conform legislatiei, COR, ar trebui sa ocupe in domeniul privat un absolvent de stiinte administrative, pentru ai fi recunoscute ca vechime in campul muncii pentru a se putea inscrie/ participa la un examen ca si functionar public in gradul de asistent, principal sau superior?

Multumesc.
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc pentru raspuns in primul rand.

Din cati executori am discutat sunt in afara subiectului.( sa nu spun/scriu altceva)
Sincer am mai citit undeva ca este posibil dar nu am mai gasit articolul.
Poate ca multi dintre executori ar trebui sa se mai puna la punct cu legislatia UE deoarece au adevarate lacune, ceea ce consider ca este inacceptabil pt. un executor judecatoresc, sau poate chiar testati pe legislatie U.E.
Oricum este o paine de mancat la cate ilegalitati sunt supusi romanii pe teritoriul U.E.

Ar fi vb despre doua spete.

1. Un contract de imprumut in valoare mica ce trebuia restituit acum 2 ani si se apropie termenul de prescriere.
Persoana respectiva este in U.E-Anglia lucreaza in Londra dar nu stiu exact unde, deoarece a renuntat la primul contractul de munca cu care a plecat din RO dupa prima luna.
Cei drept ma contactat si mi-a promis ca se rezolva problema. Cu timpul si-a schimbat nr. de tel. si nu a mai trimis suma imprumutata asa cum promisese, considerand ca aici nu mai are nici un bun si nici salariu pe numele său si nu poate fi executată.
Adresa de domiciliu de pe C.I. este la parintilor sai, (aceasi si din contractul de imprumut) am vb cu ei acum 3 saptamani si ei stiu au ca mi-a dat banii, ca asa le-a spus intr-o convorbire tel.
Doamna are cu ea 3 copii minori in crestere, este divortata si se pare ca locuieste si munceste in Londra.
Mentionez ca mai are si alte datoriii pe la banci, P.F si IFN-uri.

2. Ar fi vb de un contract in IT de prestari servicii in domeniul constructiilor.
In anii 2009-2010 firma pt. care mi-am desfasurat activitatea, sa spunem firma "X"-(firma italiana cu capital italian) in regim de subcontractare, urma sa primeasca in urma constuirii/executarii unor imobile (case) o suma mai mare de bani, reprezentand contravaloare acestor lucrari.

La randul ei aceasta nu a fost platita de firma "Y" cu care avea contract de executari imobile. Promisiunea este ca firma "Y" fiind data in judecata acum un an sau doi de catre firma "X" (la care inca sunt angajat) urmand ca odata recuperate sumele restante sa faca la randul ei platile si catre mine pt. executiile din acea vreme.
In aceasta situatie sunt apx. inca 4 persoane care au cetatenie italiana, iar la randul lor au dat in judecata firma "X" pt. care au prestat si ei in aceeasi perioada aceleasi servicii ca mine.

Acum lucram la aceeasi firma de constructii cu contract de munca ca si angajati ai acesteia.

Firma la care inca sunt angajat nu si-a respectat contractul de prestari servicii fata de mine.
Imi pot recupera suma prin executare silita a firmei "X" chiar daca nu a luat la randul ei banii de la firma "Y" ?
Specific ca existaun contract intre mine si firma "X" la care inca sunt angajat, cu suma restanta ce trebuie platita.
Este posibila executarea silita, proprire pe venit, etc. pe teritoriul UE?
Buna ziua.
Am incheiat un contract de imprumut prin notariat catre persoana X si suma Y.
Persoana respective este divortata, are 3 copii si a plecat din RO ca si angajat pe teritoriul UE-Anglia, uitand sa mai restituie suma imprumutata.
Totodata a mai facut imprumuturi de la diferite institutii financiare cat si P.F. procedand la fel-nerestituind datoriile.
In urma unor discutii ulterioare a promis mereu ca se va achita de datorii.
In tara persoana respective nu detine bunuri pe numele ei, dar are un salariu in Anglia.
Cum poate fi pusa proprire pe venituri pe teritoriul UE-Anglia? Trebuie sa existe o lege europeana in baza careia sa se poata actiona.
Multumesc