Ma poate ajuta cineva cu o mica informatie?
As vrea sa stiu daca in ziua cand nu se mai poate face campanie electorala ( cum e sambata asta) precum si in ziua votului (respectiv duminica asta) s-ar mai putea publica un articol pe facebook usor denigrator la adresa competitorilor si unul pozitiv la adresa candidatului :)
Stie cineva ce se poate face in situatia unei persoane care a primit o pedeapsa cu caracter administrativ?
Speta suna in felul urmator: x a fost cercetata (in 2013) sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente. S-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de x si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ constand in amenda.
Putem exercita o cale de atac impotriva acestei amenzi penale?
Da, am verificat Cartea Funciara, din fericire Y nu si-a inscris terenul in CF nici pana in prezent. In cartea funciara figureaza ca proprietar tot X care e decedat.
Ma ajuta si pe mine cineva cu un punct de vedere la urmatoarea speta?
La data de 17.12.2007 intre X in calitate de imprumutat si BCR a fost incheiat un contract de credit bancar pentru persoane fizice prin care banca acorda imprumutatului un credit in suma de 703.900 Euro.
In garantarea obligatiilor s-a incheiat si un contract de ipoteca nr.......
Din cauza crizei, X a reusit sa achite creditul doar partial.
Ulterior, Banca a cesionat creanta catre sc Y srl. Aceasta societate a cesionat la randul sau creanta aferenta aceluiasi contract catre sc Z srl, societate care a demarat procedura executarii silite impotriva lui X.
X sustine ca nu a avut cunostinta despre aceste cesiuni ulterioare ale contractului de credit. De asemenea X in calitate de debitor sustine ca dobanzile si majorarile de intarziere sunt solicitate intr-un mod cu totul arbitrar intrucat nu se poate verifica modalitatea de calcul.
Ce-i ramane de facut lui X?
Poate cineva isi mai aduce aminte perioada de studentie si ma poate ajuta cu acea "portita" !!!
:) Da, clientul firmei de avocatura la care fac practica este Z. In momentul in care Z ne-a cerut serviciile deja toate actele erau incheiate ( inclusiv promisiunea bilaterala de vanzare- cumparare). Dar e interesanta faza cu "cartoful fierbinte" :))))) Nu cred ca voi reusi sa-l racesc. "Misiunea " mea este sa gasesc o "portita" :) Si....mai e o problema.....avocatul coordonator al firmei de avocatura nu accepta varianta "nu se poate" :)
Sa inteleg ca nu exista nici o modalitate? E caz pierdut?
Noi suntem pentru Z care vrea cu orice pret autentificarea contractului de vanzare cumparare.
Vă rog din suflet să ma ajutati cu un punct de vedere într-o speta, fac practica la o firma de avocatura si trebuie sa dau o solutie in cel mai scurt timp la urmatoarea speta:
La data de 05.12.2003 X devine proprietar asupra unui teren prin reconstituirea dreptului de proprietate în baza Legii 19/91, 169/97 si a Legii 1/2000.( există şi un titlu de proprietate in acest sens).
La data de 26.07.2010 X vinde respectivul teren către societatea Y srl, printr-un contract de vânzare-cumparare în care se stipulează:
" Transmiterea de drept şi de fapt a proprietăţii terenului se face către cumpărător cu începere de azi, data autentificării prezentului contract.
Noi părţile contractante, insistăm la încheierea actului fără documentaţie cadastrală, întocmirea acesteia şi înscrierea imobilului ce face obiectul prezentului contract in Cartea Funciară fiind în sarcina CUMPARATORULUI.
Cumpărătorul înţelege să încheie prezentul contract fără număr cadastral provizoriu şi solicită să îndeplinească personal formalităţile de publicitate imobiliară.
Dreptul de proprietate asupra terenului nu este un drept tabular"
La data de 20.10.2013 X decedează. Defunctul nu a fost căsătorit niciodată, însă are o fiică.
Moştenitoarea acceptă moştenirea la câteva zile de la decesul tatalui său având un certificat de moştenitor în care se stipulează faptul că aceasta devine proprietară ( natura succesiunii fiind legala) pe respectivul teren ( care deja a fost vândut către sc Y srl)
Problema e următoarea:
La data de 27.11.2013 mostenitoarea in calitate de promitent- vanzător şi Z în calitate de promitent-cumpărător au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare în care se stipulează:
" Noi, părţile declarăm că nu solicităm verificarea sarcinilor la Biroul de Carte Funciară iar eu, cumpărător, îmi asum riscurile ce decurg din nedeţinerea extrasului de Carte Funciară.
Contractul de vanzare-cumparare trebuie autentificat la notar pana in data de 01.12.2015.
Ce ii ramane de facut lui Z?