avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate sesa10

Activitate sesa10

Multumesc . Cu tristete, am ajuns sa invat pe de rost Cap. IV-Evaluarea, cap 2 si 3 din acest regulament specific-271/25.09.2015, deoarece de la acordarea unui punctaj initial de 102 puncte (aproape de limita de participare , adica 100 puncte conf. art. 18 din acelasi regulament) un concurent a ajuns, peste noapte, la un punctaj dupa contestatie de 114 puncte. Este vorba de Olimpiada de Limba si Literatura Romana-Gimnaziu, faza judeteana iar, in urma acestui fapt, fiica mea a fost descalificata de la faza nationala . Ea a primit un punctaj de 113 puncte din 120 cat era maxim. Am depus o cerere la ISJ in care am cerut o reevaluare a lucrarii fiicei mele si o comparare a celor doua , in ideea de a pleca mai departe cel mai bun concurent . Mi s-a spus ca nu exista nici un cadru legal pt. a face acest lucru. Pentru ca nu-mi venea sa cred ca peste noapte, o lucrare bunicica se poate transforma intr-una geniala , am inceput sa studiez acest regulament. Nu am ramas prea uimita sa constat ca este vorba de o incalcare a cap. IV-art.14, alin 2 si 3 cu privire la evaluare. Binenteles ca am depus din nou cerere la ISJ si am fost amanata pana pe 17 martie. Ce ar trebui sa fac in acest caz ?
Ca o mica observatie, presedinta comisiei de evaluare care nu a promovat examenul de management si legislatie scolara pentru postul de inspector general , s-a retras in timpul concursului pentru a nu i se afisa nota si drept rasplata a fost promovata pe functia de inspector general adjunct. La ce sa ma astept ?!
Va rog sa ma lamuriti cu privire la doua aspecte si anume:
1. Regulamentul nr. 271/25.09.2015 cu privire la organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si Literatura Romana - Gimnaziu- este in vigoare ?
2. Daca pe site-ul ISJ, acest regulament apare ca aplicabil si nu se respecta un articol din acesta, se considera o incalcare a legii?
3. Unde este publicat acest regulament emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice -Directia Generala Invatamant Preuniversitar?
Răspuns la discuția Contract direct cu furnizorul
Multumesc, asa stiam si eu. Am mai scris deja de Separarea tehnica a masurarii consumului de apa la nivel de apartament ( a se citi ,,Regulamentul privind separarea tehnica a masurarii consumului de apa la nivel de apartament pentru imobile de tip condominiu"). In acel caz, toti proprietarii unei scari au fost de acord sa plateasca proiect, material, manopera. Pretul era foarte rezonabil, se putea plati si in transe. Acum platesc exact ceea ce consuma.
Am dorit sa stiu daca se poate plati si individual. Am auzit de la vecinii mei ca unii proprietari (nu din blocul meu) au reusit sa-si faca plata direct la furnizorul de apa rece. Probabil au preferat sa investeasca o suma mare de bani, convinsi fiind ca isi vor amortiza cheltuielile facute. Ramane sa iau legatura cu furnizorul de apa rece pentru a vedea daca se aproba si cat ar costa / apartament aceasta lucrare.
Multumesc inca o data si rog pe toti care au reusit sa plateasca individual furnizorul de apa rece sa ma ajute cu un sfat. Este f. greu sa razbesti de unul singur; am ramas de curand cu un gust amar privind activitatea Radet si nu numai.
Aceeasi.


Răspuns la discuția Contract direct cu furnizorul
Bine, regia care distribuie apa rece. Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru plata direct catre furnizorul de apa rece.
Va rog, pentru toti acei ce ma pot ajuta cu un sfat.
Stiu ca fiecare isi apara interesul si toti acei care sunt afectati de aceasta procedura, nu imi vor da niciodata reaspunsul la intrebarea:
,,Daca am centrala termica de apartament, pot sa platesc direct furnizorului de apa rece?"
Din aceasta cauza am apelat la acest forum, ca cei afectati de aceasta procedura (in cazul ca exista) sa nu ma poata dezinforma. Pana acum nu am fost dezamagita si am primit informatii corecte.
Multumesc,
Aceeasi
Răspuns la discuția Contract direct cu furnizorul
Multumesc. Eu vroiam ceva concret, respectiv pasii care trebuie facuti in caz ca se poate plati direct la furnizorul de apa rece care, in cazul meu, este radet.
Aceeasi.
Va rog,
Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare:
Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda asigurata, care sunt pe etape, pasii ce trebuie urmati pentru a plati direct catre furnizorul de apa ?
Multumesc,
Aceeasi
Binenteles este vorba de centrala termica. A fost doar o mica neatentie la redactarea intrebarii.
Multumesc,
Aceeasi.
Revin pentru a clarifica unele probleme.
Da, radetul ofera posibilitatea sigilarii caloriferelor, dar numai acelor asociatii care nu au agreeat montarea repartitoarelor de costuri pentru caldura.
Atentie! Din aceasta cauza profita majoritatea administratoriilor si unii presedinti de asociatie de proprietari, pentru ca vad activitatea functionarilor publici.
Eu am umblat pentru a obtine o informatie eronata din primavara pana acum si de-abia cand am fost hotarati sa chemam televiziunea, o anumita secretara mi-a dat in final acest raspuns, fara ca macar sa isi ceara scuze pentru neplacerile cauzate de aceasta institutie.
Nu e suficient ca unii administratori se cred stapani pe mosia lor si toata activitatea lor este secretizata tocmai pentru a ,,lucra" nestingheriti ? Ce cauta in acest Protocol, rubrica cu semnatura administratorului de bloc, cand el are alte competente stabilite deja prin lege ?!
Pe mine oricum nu ma mai mira nimic, nici macar abuzul pe care il fac firmele de repartitoare de caldura. Orice instalator autorizat poate sa sigileze un calorifer, nu e mare scofala.
Se poate deduce de aici, ca directorilor radet nu le pasa ca printr-o astfel de atitudine s-ar putea falimenta inca o alta mare institutie de stat.
Cum se poate sa obligi pe cineva sa-si schimbe un repartitor pe care nimeni nu il poate constata defect, sa-si cumpere un altul nou, doar pentru a indica ,,0" ?! . Eu sustin in continuare, in acest caz, schimbarea bateriei si citirea memoriei repartitorului ( dragutii de ei, au facut in asa fel incat acest lucru sa nu fie posibil in tara noastra). Pai de ce se mai numeste repartitor de costuri , cand el nu repartizeaza nimic. Unde sunt atunci economiile promise ?
Ce e de facut ? Oare singura solutie este sa-mi dau jos caloriferul ? s-a intalnit cineva cu un caz similar ?
Aceeasi.
In orasul in care am domiciliul, exista posibilitatea legala de a sigila o parte din calorifere, cu conditia ca acestea sa aiba 2 robinete: tur-retur. Exista un Protocol de intelegere, dat de firma de stat care livreaza agent termic, dar care trebuie semnat de proprietar, presedinte de asociatie si administrator.
Se depune un exemplar din acest Protocol, semnat de cate toti, impreuna cu o cerere catre departamentul de productie si o copie dupa buletinul proprietarului. De exemplu sigilarea unu calorifer costa 25 ron. Ca sa-mi schimb repartitorul defect, defectiune constatata in hartii, pe baza celor declarate de sotul meu la asociatie, fara sa existe un proces verbal de constatare semnat si de mine ca proprietar, ma costa in jur de 140 Ron. Eu nu am folosit acest calorifer de ani de zile pentru a face economii. Intre timp m-am interesat si la alti proprietari de pe aceeasi coloana, toti aveau caloriferul oprit din aceleasi motive.
Intrebarea este: care este calea legala de a le determina pe aceste doua persoane, sa semneze acest Protocol? Ele invoca necunoasterea acestei posibilitati ale proprietarilor si astfel sunt obligata sa fac si eu ca toata lumea: sa-mi scot caloriferul sau sa-mi cumpar un nou repartitor. Este legal acest lucru, sa mi se impuna aceste fapte, cand exista si solutia data de firma de stat (firma care se afla in subordinea primariei) ?
Va rog, ce pot sa fac?
Aceeasi.
Centrala termica individuala. Altfel din nou se ajunge de unde am plecat., cheltuieli comune. Cheltuielile comune ar trebui sa ramana doar pentru partile comune. Oamenii au inceput sa se descurce si singuri. Nu mai e nevoie de organizatii gen CAP.
Aceeasi.
Reducandu-se atat de mult cheltuielile cu intretinerea, sigur proprietarii se vor putea descurca. In fond este o piata libera, concurentiala si preturile si modalitatea de plata se pot negocia. Luati exemplul altor proprietari care au renuntat la Asociatia de proprietari si se descurca nepaipomenit de bine. Faceti o comparatie inainte si dupa. Este evident ca oamenii nu-si cunosc interesele proprii iar altii stiu sa profite din plin de naivitatea si ignoranta lor.
Aceeasi.